We Are Going To Мъглиж 2014

We Are Going To Мъглиж е един от най-новите музикални фестивали в страната, а 5 и 6 септември са дните, в които прекрасното градче ще посрещне феновете на българската метъл, пънк и рок сцена с цели 11 групи, сред които са имена като Odd Crew и Млък!. Намерението на организаторите е фестивалът да се превърне в ежегодно традиционно събитие, което да допринася за развитието на фестивалната култура извън пределите на София, a успехът на първото издание през 2013-та дава заявка за трайно присъствие в концертния календар. Затова и подготовката на второто издание вече тече с пълна пара…

Спомените от първия фестивал We Are Going To Мъглиж не могат да избледнеят вече почти година. Добра организация и присъствие на някои от емблематичните групи на българската сцена направиха възможно чудесното фестивално преживяване в полите на Стара планина. Удобната локация – само на няколко километра от Стара Загора и Казанлък, също улесни максимално феновете, които посрещнаха с аплодисменти както утвърдените Млък!, Fyeld, Downslot, Доктор‘с Гого Бенд, Иво Руев Бенд 69 и гостите от Германия Placid Revival, така и наскоро сформираните Marauders Inc. и местните младежи Invidia и Arm The Homeless.

Организаторите имат още по-големи амбиции за тази година. Фестивалът ще бъде вече двудневен, което ще даде възможност на публиката да види много повече групи в различни музикални стилове. Вечерта на 5 септември ще започне с Abysmatik, нов и оригинален проект с членове на Fyeld, последвани от нестандартните Лок Маруху. Perfect Stranger от Стара Загора пък ще представят новия си албум. Млък! също са обещали да изсвирят някои чисто нови песни и всичките си хитове, а краят на вечерта ще принадлежи на една от най-силните групи на българската метъл сцена – Odd Crew.

Вторият ден ще бъде открит от хасковската група Hangar 42, последвани от берлинските гости Placid Revival, чийто концерти в България ще бъдат  част от източноевропейското им турне. Следват групите  Doctor`s Gogo Band и Downslot, които спечелиха отново право на участие, след като бяха класирани съответно на първо и второ място в анкетата на Фейсбук страницата на фестивала, в която всички желаещи можеха да дадат гласа си за миналогодишните участници и по този начин да ги поканят и на второто издание. След тях планината ще разтърсят набиращите сила SEVI, а закриването на фестивала вече по традиция ще остане за Иво Руев Банд 69.

Чудната планина над Мъглиж в края на лятото и качествена музика на открито – това би трябвало да бъде повече от достатъчно за почитателите на различните течения в рока да изкарат един страхотен уикенд. Община Мъглиж обещава 2 незабравими дни в местността Равня, до която се стига по асфалтиран път, и вече работи по подготовката на терена и осветлението.
Достъпът до фестивала, както и ползването на палатки и тази година ще бъде напълно безплатен.

05.09.2014 06.09.2014
Abysmatic
Лок Маруху
Perfect Stranger
Млък!
Odd Crew
Hangar 42
Placid Revival (Berlin)
Doctor`s Gogo Band
Downslot
Sevi
Иво Руев Банд 69

повече за групите

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото