Върколаците се броят на есен!

Макар слънчевото време – есен е. Преброихме върколаците и бройката е около 350. 5 алфа мъжкаря на една малка софийска сцена и прилично голяма глутница пред тях.

Добре, няма да се правя на какъвто не съм. След като придобихте представа за мащаба на събитието да преминем към по-важната част – как точно премина третото гостуване на Moonspell в България и второ в София. Организацията, така, както я видях аз, беше перфектна – нямаше опашки на входа, всичко започна с минимално закъснение, без което, сякаш, събитието щеше да загуби от своя чар. Поздравления за LOUD Concerts

Както бяха обещали, португалците ни изпълниха доста парчета от актуалните Alpha Noir и Omega White, но старите класики не бяха пренебрегнати. Поради липсата на подгряващи групи сетът продължи около 2 часа, в които нямаше много излишни приказки. Не, контакт с публиката не липсваше, но явно заради дългия стаж като фронтмен, Fernando Ribeiro успяваше да го осъществи само с по няколко думи между песните. Не, че Pedro (клавири, китари), Ricardo (китари), Aires (бас) и Miguel (барабни) не допринесоха за шоуто. Напротив – петимата души на сцената бяха като едно цяло. Естествено не минахме и без похвалите, че сме най-яката публика, но този път звучаха наистина искрено и непресилено. Импровизацията с текст „София! България!“ започнала от скандиране на публиката само го доказва. След концерта имах възможност да разменя няколко думи с групата и всички бяха наистина доволни от преживяването и нямат търпение да се завърнат отново в България.

След всички похвали май е редно да кажа и нещо негативно. Такова обаче нямаше… Да, от време на време звукът не беше на високо ниво и вокалите се губеха, но това е нещо нормално и особено на фона на перфектното, като цяло, озвучаване може да се пренебрегне. И една лично моя прищявка – надявах се да видим малко повече театралност. Песните от актуалния двоен албум го позволяват, но единственото специално нещо бе легионерската маска, с която излезе Fernando при откриващата Axis Mundi.

Накратко – силно представяне на групата и силна организация. Не толкова публика, колкото групата заслужава, но случайни хора на концерта нямаше.

 

ГАЛЕРИЯ

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото