Voodoo_Healers_Poster6 юни 2015 (събота), 21:00ч., *Mixtape 5*, B-Side

First You Dream After You Die! Така, припомняме, се казва третият студиен албум на Крис Пентелас и неговите вуду лечители от Солун (с емблематичната за българската ъндърграунд сцена фигура на Джули на баса). Така се казва и настоящото им европейско турне, което започна преди повече от два месеца, стигна чак до Иберийския полуостров и ще завърши именно тук – в рамките на 13-ия фестивал Alarma Punk Jazz в малката зала на *Mixtape 5*. Концертът е съвместно дело на „Аларма” и Longevilo (Go Citizen!), човека с най-голям принос за популяризирането на гараж-рокендрол културата у нас през последния четвърт век.

Самите Voodoo Healers имат дълга история с българската публика, но отдавна не са се появявали на голяма сцена, така че – заповядайте на 6 юни. Ще чуете Punk Rock Rebel Song, ще чуете Get Away Car, ще чуете и стари класики като Sometimes, без които не може. Въобще – като в добрите стари времена отпреди смартфоните. Само че и с някои нови парчета в репертоара, които на този етап познаваме само от разстояние. A на концерта ще се разиграят и два двойни билета за следващия съвместен концерт на „Аларма” и Go Citizen! – KING AUTOMATIC на 16 октомври (пак в малката зала на *Mixtape 5*).

Афтърпартито със специална селекция от Go Citizen! ще е на бара на Кристал след полунощ! Очаквайте и изненади. Приятни, разбира се.

„Voodoo Healers забъркват умело Punk Rock и High Energy Rock’n’Roll в зловонна гаражна отвара. Началото е през 2000, но се подвизават като истинска банда от 2003. С инспирации от The Stooges, MC5, The Ramones и The Clash те вероятно са единствената гръцка банда, която звучи по подобен начин” – Go Citizen!

P.S. В петък (на 5 юни), ден преди концерта *Mixtape 5*, B-Side, ако си включите радиото на честотата на програма “Христо Ботев” в 21:30ч. ще можете да чуете Voodoo Healers на живо от площад „Велбъжд” в Кюстендил – като за отскок за 6 юни!

https://www.facebook.com/alarmafest

https://www.facebook.com/events/1698358563725087

http://www.voodoohealers.com

http://gocitizen.net

http://bnr.bg

https://www.youtube.com/watch?v=fh_U6iLW7eU

https://www.youtube.com/watch?v=IsAzClvQ-JE

 

БИЛЕТИ в „Дюкян Меломан” и в мрежите на Eventim и Ticketplus:

8 лв (предпродажба)

10 лв (на входа на клуба в преди концерта)