Вижте рекламния клип на Zero Distance проекта на Dark Tranquillity

Dark Tranquillity пуснаха рекламен клип за техния проект Zero Distance. Повече детайли обещават в близко бъдеще. Можете да го гледате под новината.

Китаристът Niklas Sundin е човекът, който стои зад целия артуорк на бандата – обложки, артикули, а в последните години – и видеопрожекциите на концертите. От името на собственото му дизайн студио – Cabin Fever той е създавал артуорк и за други банди – Аrch Enemy, Turisas и много други. Новият видеоклип на Dark Tranquillity  – „Iridium“ е неговият дебют в анимацията и е създаден, базиран на видео шоуто от настоящите турнета на бандата.

Mikael Stanne(вокал) казва за песента:

Спомням си когато през 1996-та Niklas(китара) за пръв път ми подхвърли суровите идеи за нещо, което беше композирал в новозакупеното си портативно студио. Моментално се влюбих, но усещах, че няма как да го впишем в наш албум. Беше го нарекъл’Iridium’ и помня как седях в стаята си, опитвайки се да му измисля текст и вокални линии. Така идеите потънаха в забвение до 2000-та, когато Martin Brändström(клавир) се присъедини към нас. Двамата с Niklas започнаха отново работа по този материал, но отново усещахме, че не пасва към албума, който записвахме в момента. Така до 2009-та, когато вече бяхме напълно готови за тези странни наглед идеи. Отново заработихме с пълни сили над тях и резултатът е повече от задоволителен за всички ни. И някак естествено се получи Niklas да направи първото си видео точно за тази песен. Мисля, че ще усетите колко точно си пасва със странността на песента и как изважда наяве гениалността и лудостта на онзи, който наричаме Niklas Sundin. Насладете му се!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото