“ВЛЕЗ В РИТЪМ” – хепънинг за непрофесионалисти утре 24.09

Утре, вторник 24 септември от 11.30 ч. на езерото Ариана в Борисовата градина ще се проведе експериментът „ВЛЕЗ В РИТЪМ“.

Венко Поромански, един от най-успешните български барабанисти, преподавател в НБУ,  съосновател на група “Те” , участник  в множество международни фестивали и  музикални събития, свирил с Джон Лорд от Deep Purple, ще ръководи първия по рода си в България експеримент за непрофесионалисти, които заедно ще свирят на ударни инструменти и ще влязат в общ ритъм, създавайки музика без да са музиканти.
“Всеки може да свири на барабани”, категоричен е Венко.
Във време разделение, стрес и неудовлетвореност свиренето на  живо и заедно създава едновременно чувство за лична свобода и принадлежност към общността.
“Ще видите и чуете как тълпата се превръща в общество с помощта на музиката и в ритъма на барабаните” – това е голямата цел на експеримента.
Уникалното събитие има за цел да събере всички желаещи да се включат в него, като всеки може да донесе със себе си на езерото Ариана каквото  има подръка, за да свири на него – музика може да се създава дори и с тенджера и лъжица или празна бутилка от минерална вода и молив – важното е човек за има желание да се потопи в нещо напълно различно от делника.
Чувството да чуеш музиката, която сам създаваш, и то заедно с напълно непознати, е невероятно.
Експериментът ще продължи около 20 минути, като през това време Венко и 5 от неговите студенти ще напътстват събралите се хора, докато влязат заедно в ритъм и създадат обща музика. Експериментът ще бъде заснет и изпратен официално до Гинес, за да бъдат българите първите, поставили рекорд за най-много хора, влезли в общ ритъм, свирейки на ударни инструменти.
Вече над 300 души са заявили желанието за участие в събитието.
Всеки, който иска да се присъедини, е добре дошъл, трябва само да заяви желание на Фейсбук страницата на Венко Поромански и да носи със себе си в уречения ден и час “барабан”, независимо дали е професионален, детски или пък създаден от битови елементи.
Дори без музикален инструмент любопитните да участват в експеримента няма да се разочароват, защото Венко е изкупил всички налични детски барабани в магазинната мрежа и ще ги предоставя на участниците.
“Целта ми е да се съберем поне 500 човека, за да може да се усети грандиозността на експеримента. Мисля, че който веднъж опита, ще иска и да повтори, а също така ще разкаже на приятели и близки, така че ще поддържаме връзка през фейсбук и при желание ще повтаряме експериментите не само в София, но и в други градове”- казва организаторът на събитието, Венко Поромански.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото