„Супергрупата” на България – с Дони, Кирил Маричков и Иван Лечев с голям концерт

ФОНДАЦИЯТА е името на „Супергрупата” на България, която разпали сърцата на хиляди българи в Новогодишната нощ на площада и пред телевизионния екран с акустично изпълнение на едни от най-хубавите и стойностни песни в българската музика, които всички ние познаваме и обичаме!
На 2-ри април тази година ще видим и чуем „Супергрупата” ФОНДАЦИЯТА с първия си голям, топъл и вълнуващ концерт в зала 1 на НДК! Петима звездни музиканти – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, ще изпълнят любимите песни на поне три поколения българи в брилянтен, акустичен вариант. Рамо до рамо, едни от най-известните, родни музикални величия ще представят най-големите хитове на групите си поднесени в изцяло нов аранжимент.
„Искаме всеки в залата да се почувства, сякаш сме дошли на гости в хола му – да усети, че свирим и пеем лично за него. На всеки, който дойде на концерта ще предложим собствените му спомени”, споделя Дони. „Ще свирим само песни, които познавате – всяка една от тях е история”, добавя Иван Лечев пред продуцентите от АРТИШОК, организатори на концерта.

Билетите за пролетния концерт на ФОНДАЦИЯТА на 2-ри април в зала 1 на НДК вече са в продажба и то на изключително достъпни цени – от 10 до 45 лв.
Те могат да бъдат закупени ексклузивно в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център в НДК, магазините на Office1Superstore, Booktrading, книжен център Гринуич, Art Point /в МОЛ на бул.Стамболийски/.

ФОНДАЦИЯТА е създадена в началото на 2013 г, а идеята за групата е на Дони. Именно той събира на една сцена този „гръбнак от хора”, които са създали и изпълнявали тези прекрасни български песни  /на “Щурците”, ФСБ, Дони и Б.Т.Р./.
“Петимата заедно ще превърнем черно-белите ви спомени – в цветни!”, добавя още той. Най-старата песен в репертора на групата е „Бяла тишина” от 1967г, следвана от емблематични парчета, като „Няма връщане назад“, „Малкият Принц“, „След десет години“, „Две следи“, „Не така”, „Вкусът на времето”, „Уморени крила”, ”Страхотен ден” и други. За краткото си съществуване, ФОНДАЦИЯТА изнася поредица от концерти в страната при наистина огромен успех, а през есента на отминалата година успява да зарадва “до сълзи” и няколко хиляди наши сънародници в САЩ и Канада. В Новогодишната нощ хиляди българи пяха заедно с ФОНДАЦИЯТА любимите си български песни, за което не беше нужно много, а само един акорд!

Безспорно силата на групата е в истинската, стойностна българска музика, превърнала се в класика през годините, поднесена по неповторим и изящен начин от едни от най-добрите наши музиканти!   По всичко личи, че на 2-ри април в зала 1 на НДК ни очаква истинско, емоционално и уникално, музикално преживяване и то на чист български език!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото