Венецуелците HABORYN с дата и в София

Haboryn са от Венецуела и свирят мелодичен и страшно надъхващ дет метъл. Това са категоричните факти при петимата младежи. А приятната изненада е, че са се вдигнали от онзи край на света към Източна Европа и ще направят кратко турне у нас, с концерти във Варна и Бургас, преди заключителният удар в София на 23 ноември в бар-клуб Adams (ул. Ангиста 6, до пл. Сточна Гара).

 Концертът става още по-интересен, тъй като специален гост ще бъде пернишката сила Diabless, за които това ще е последно излизане пред публика, преди да издадат дебютния си албум. А в самото начало на вечерта, на сцената на бар-клуб Adams ще видим и родните метъли Nightmare, които също подготвят първия си диск.

 Haboryn тръгват през 2004 в Коро, Венецуела, където бързо окупират вниманието на ъндърграунд сцената и издават първите си три миниалбума и дебютния “Welcome to the Suffering”, преди да се преместят в Испания през 2011. Там Haboryn завършват работата по втория си албум “At the Edge of Extinction”. Бандата забива безкомпромисна сплав от класически дет и траш метъл, без лирични вмятания, но с достатъчно силни мелодични линии в музиката, а на живо са истински ураган, според очевидци. Клипът към “Route of Violence” можете да видите тук и сами да се убедите в силата на Haboryn.

 Diabless познавахме доскоро като Frozen Shit, но след като момчетата събраха достатъчно материал, решиха да подохдят сериозно към развитието на групата и смениха името, влязоха в студио и вече са готови с дебютния си албум, който чакаме до края на годината. Diabless много умело вплитат в музиката си влияния от всички екстремни стилове, които слушат и в песните им често груби дет метъл пасажи преливат в красиви китарни мелодии, преди да ни изстрелят в някоя фолк метъл ръченица или обратно в надъхващ ритъм. Перник определено има с какво да се гордее в лицето на четиримата от Diabless.

 Концертът на 23 ноември ще открият Nightmare, които ще излязат на сцената в 21 часа. Входът е 10 лева, а добре охладената бира и кехлибарените високооктанови напитки ще очакват гостите зад двата бара на клуба. Джагите и дартса също няма да са в почивка!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото