VEKTOR с нов албум

Vektor-Terminal-Redux-CoverСлед близо пет дълги години, прогресивните sci-fi метълисти  VEKTOR се завръщат с третия си студиен албум, носещ името „Terminal Redux” -първото им концептуално издание, разказващо историята на едно „опитно зайче“ и издигането му на власт, където то опитва да си играе със цикъла на живота и смъртта., а накрая разбира, че властта е просто илюзия.

Американците вече са презентирали някои от новите си песни по време на европейското им турне през 2015, а сега продължават делото си в Северна Америка заедно с VOIVOD.

По думите на фронтмена на групата David DiSanto:

Искахме просто да влезем с гръм и трясък с песента, която представя албума най-добре. „Terminal Redux“ е доста разнообразен и решението не беше лесно. Според мен“Ultimate Artificer“ балансира ултра тежкия траш и по-експерименталните елементи на творбата. Това е само върхът на айсберга – понеже това е концептуален албум, всяка песен е различна част от историята, така че като избрахме петото парче, не издаваме нито края, нито началото.

 

VEKTOR не са от групите, които се вкарват в строго определени рамки, когато става въпрос за композиране – в случая те вкарват и някои по-нестандартни елементи, включително група soul певци от Филаделфия, давайки още повече цвят на творбите си. „Terminal Redux“ е умела демонстрация на технически умения и доказателство, че все още има място за иновация и мисловна дейност в съвременния метъл.

Албумът може да бъде закупен на винил или в CD формат през  Earache Webstore

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото