“До Ада и обратно” със SEVI

Sevi_NEW_Song_Poster_70x100_Print.Logos smallЕдва ли има български рок фен, който да не е чувал за група SEVI. Една от най-активните банди у нас не спира да изнася концерти, да записва и издава нова музика, да снима клипове. Изобщо – живот на пълни обороти. Това, което изумява, е, че колкото и да се трудят, музикантите винаги са актуални и не престават да се развиват и да предоставят нещо ново на почитателите си. Неизчерпаемата им енергия и отдаденост на публиката продължават да впечатляват. А това неминуемо води до увеличаване и на фенската маса.
Нов видеоклип и годишнина от издаването на първия албум бяха поводите за поредното пътешествие из творчеството на SEVI. 7 години не са много, но не са и никак малко. Точно толкова изминаха от излизането на “What Lies Beyond”. Колко бързо тече времето – докато се обърнеш и… ето ти моментът, в който отрочето ти тръгва в първи клас. Образно казано. Премиерният видеоклип пък бе към актуалния сингъл на музикантите “To Hell And Back”, в записа на който участва и китаристката на EVANESCENCE Jen Majura. Jen с готовност прие поканата да се включи и в снимките на видеото, така, че в него се забелязва и солидното ѝ присъствие. Домакин на събитието бе столичният Sofia Live Club. Предварително обявеният начален час на концерта – 22:00, като вратите трябваше да отворят час по-рано. Предвид, че денят – 14-и юни – бе петък и времето навън все повече заприличваше на лято с температури над 30 градуса, задържащи се до късно това бе разумно решение.
Малко преди 22:00 пристигнах на уреченото място. Пред клуба няма никакви хора. Логично – дошлите рано бяха предпочели да влязат на хладно, а закъснелите вероятно не бяха приключили с подгряването. Пропускателният режим бе на ниво, влизаше се спокойно и без излишно напрежение. Току пред вратата на помещението бе разположен и щандът с артикули на групата. Прецизен търговски ход – няма как да влезеш в заличката, без да погледнеш към стоките, изложени на масата. Дори и само да хвърлиш едно око какво има.
В клуба цареше задушевна атмосфера. Климатиците работеха на пълни обороти и се усещаше прохлада. От колоните се лееше музиката на FOREIGNER, а присъстващите се бяха отдали на сладки приказки и кротко подгряване. Сцената бе подредена и очакваше музикантите, а зад нея на огромния екран светеше надписът SOFIA LIVE CLUB. Все пак не трябваше да забравяме къде се намираме. Все още заличката не бе пълна, което логично наложи и неспазването на графика. Точно в 22:22 минути музиката спря, на екрана се визуализира автомобил, а от колоните се разнесе имитация на паленето на автомобилен двигател. С други думи – “Хайде, готови ли сте? Потегляме!”. На този фон и сред пушеци четворката изскочи на сцената и заби мощно парчето, което бе една от причините за концерта – “To Hell And Back”. Клубът бе вече доволно пълен, а най-отпред се оформи групичка куфеещи фенове. Квартетът почти 10 години е на пазара и вече е задал високи стандарти в представянето си. Групата действа като добре смазана машина и с всеки концерт изглежда все по-сработена. Тази вечер няколко неща направиха впечатление. На първо място – изключително обрано изпълнение. Приказките и паузите между песните бяха по-малко, което бе само в плюс на музикантите. Е, знаейки отлично качествата на вокалистката Светлана Близнакова да контактува с публиката и че това е една от характерните и силни черти на SEVI, не се мина и без традиционните благодарности и подканяния към зрителите да се раздвижат и да си направят купона. Което с течение на времето се и случи. Певицата толкова е вдигнала летвата, че дори и някои дребни неточности в някои от песните не успяха да помрачат цялостното великолепно представяне за пореден път. Всъщност, цялата група се раздаде максимално, за да докаже отново, че изключително много уважава почитателите си и се старае да им подарява всеки път все по-уникално и невероятно преживяване. Чудовищната озвучителна система и перфектната работа на озвучителите също свърши своята работа и допринесе ефективно за това усещане.

sevi14062019

Песните следваха една след друга. Логично бандата бе заложила предимно на парчета от излезлия преди няколко месеца “Follow Me”, но не ни се разминаха и хитовите “Screw You Honey”, “Don’t Hesitate”, “One Time Thing”, “Supernatural”, “On My Own”, “Speed Up”. Повечето от песните бяха изпълнени и с помощта на публиката, която показа, че е от компетентните и добре познава вече и новите композиции на любимците си. Признавам, че една от най-любимите ми песни на SEVI e “Destiny”. Не очаквах, че ще я има в сетлиста, но когато зазвучаха първите акорди на парчето, се почувствах на седмото небе. Някъде там бяха и останалите зрители, които станаха и активни участници в изпълнението ѝ.
Традиционно бандата завърши концерта със заглавната песен от втория албум “The Battle Never Ends”. След края ѝ четиримата се събраха в центъра на сцената, поклониха се на бурно аплодиращата ги публика и се скриха от погледите ни. Пред нас остана само Светлана, която не пропусна да благодари на всеки, взел участие в заснемането на видеоклипа към “To Hell And Back”, след което обяви, че с колегите ѝ ще отидат на щанда с мърчандайз и ще се видим там – нещо, което също се превърна в традиция. На специално приготвен екран бе прожектиран и самият видеоклип, който изглежда наистина впечатляващо. Личи се, че са вложени много усилия в работата по него, които са довели до великолепен резултат.

Поредното пътешествие в музикалния свят на SEVI приключи. Всеки път с музиката и изпълненията си групата ни води към райски висини. Време бе всеки да слезе на земята и да поеме по собствения си път. В прожекторите останаха само музикантите, които – за кой ли път – обърнаха внимание на всеки, който пожела автограф, да се снима с тях или просто да ги поздрави. С отношението си към феновете Светлана, Рали и компания печелят все повече уважение и се издигат в очите не само на най-големите си почитателите. На групата предстои интензивно лято с доста концерти, така, че не пропускайте да ги гледате, ако до сега не сте. Може да звучи пристрастно, но си заслужава.

Снимка – Виктория Вучева

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото