“Blood and ashes” over rock bar FANS

В неделя, 24-ти март, столичният рок бар “Fans” бе домакин на един страхотен концерт, главни действащи лица в който бяха бандите The Revenge Project и Occultum!

За Occultum можем да кажем, че е една от новите родни блек метъл групи, но пък далеч не са новаци! Съставът им включва членове на добре познатите банди Dark Inversion и Северия, което само по себе си е гаранция за чист олдскуул блек метъл. Макар да има какво още да се желае от Occultum, момчетата са представиха доста добре.

Occultum

Акцентът на вечерта бяха The Revenge Project. Бургазлиите наскоро издадоха своя нов, трети албум “The Neverending” и гостува в София именно, за да ни го представят на живо. Въпреки това, сетлистът им бе микс от песни от всичките им три албума. Освен новите “Servants Of Heaven”, “Destroy!”, “Illusion Of Justice”, просто нямаше как да минем без класическите олдскуул парчета “Sunrise Is Black”, “Outside World”, “Unreal Is my Trip”… Както и такива от втория албум, като невероятната “Blood And Ashes”. Изненадата за вечерта бяха и два кавъра – на Moonspell и At The Gates, прекрасно изпълнени от The Revenge Project.

The Revenge Project

The Revenge Project - setlist

Въпреки, че присъстващите в неделната вечер не бяха много, успяхме да създадем атмосфера като за пълен клуб! Да идеш на концерт на тези екстремни машини и да стоиш мирно – просто няма как да се случи! След изпълнението на “Unreal Is My Trip” като че ли адреналина сред публиката се покачи неистово и всички завикаха за още. И имаше още! Последваха цели три песни на бис – “Anger To Dwell” – парче, което всеки, който е чувал за TRP, знае; „1000 Voices” – беше ясно на всички ни, че няма да минем без нея; и за финал – ударното “Growing Mirror” (припомнете си видеоклипа…).

В общи линии, получи се повече от час и половина здрава тресня! Ще се повторя, потретя, ще го кажа за n-ти път и ще продължавам да го казвам – The Revenge Project е от онези български групи, които не са просто за клубни концерти – те са големите сцени! Цялата тази енергия, която струи от тях и музиката им не може да се побере в един малък, затворен клуб. Респект!

Галерия с всички снимки

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото