Varg Vikernes постави край на BURZUM

varg

За феновете, които следят музиканта по-отблизо това вече не е новина, но… Това решение Varg е взел след като е дал единственото копие от дебютния, едноименен албум на BURZUM, отвратен от алчността на хората и постоянния им стремеж да притежават нещо.

Повече за диска можете да видите тук, а той е станал собственост на човек на име Nathan B, който е победил Varg в предизвикателство с автомобили 4Х4. Повече можете да видите в клипа.

Ето и коментарът на Vikernes относно края на BURZUM:

„Мога да добавя това за вас, BURZUM е музикален проект. Някои го харесват, други не. ОК. Но за мен BURZUM е моето болезнено минало във вонящо блато, което ми отне много години да изляза от там – и когато най-накрая го направих аз просто се озовах в ново блато.

BURZUM никога не е бил изборът на живота ми. Аз дори не исках да ставам музикант. Това беше просто нещо, което направих, докато чаках нещо, което никога не дойде – и което никога няма да дойде.

Оставих всички мръсни мочурища и продължих… Сбогом BURZUM. Вижте как слънцето изгрява и прогонва всичкия мрак на този свят.“

Последният албум на BURZUM е „The Ways of Yore“ от 2014 г. Сигурна съм, че дори най-ожесточените противници на Varg си имат по нещо любимо от творчеството му.

 1. #1 написан от Alferuss (преди 6 години)

  Чисто е превъртял играта. Има нужда от професионална помощ

 2. #2 написан от Miroslav-Velzevul (преди 6 години)

  …на мен ще ми липсва,въпреки неговите противоречия от години…а и може това да е поредното негово такова….дано…А и Varg винаги ще бъде фактор в метъл музиката,независимо дали той си го признава или не.А и дали някои го почитат или мразят.Винаги ще има интерес към него и противоречиви мнения ще буди….но той си е вълк и то единак…

 3. #3 написан от Анонимен (преди 6 години)

  Страхотен музикант

 4. #4 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

  Както си и знаех…Просто Графът е противоречива,но ВЕЛИКА ЛИЧНОСТ!!!

 5. #5 написан от Секира (преди 3 години)

  Я, кажете чухте ли последния Burzum?

 6. #6 написан от Еlling (преди 3 години)

  Да. Има няколко много приятни композиции вътре, напълно в стила на последните му записи. Все пак Варг приключи с метъла преди 10 години, да не казвам, че според мен и Fallen, трудно може да мине за чист метъл албум.

 7. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 8. Коментари за тази публикация
В началото