В търсене на фундаменталното с истинските хора , IL PASARO и техните гости от TARG3T – Румъния

Il Pasaro

Il Pasaro

Напоследък все по-често и във Варна сме свидетели на представяне на нова авторска музика на родните групи. С позитивна нагласа се отправям към Varna Live Club за промоция на втория албум на IL PASARO – „FUNtheMENTAL„. Имам спомени за доста успешното представяне на първия сингъл на групата във Варна преди около три години и очакванията ми от това събитие са все по-високи.
С кратко представяне на албума и групата пред не твърде многобройната публика, Il Pasaro остро щурмуват с  Drown. Редуват се мощен и тежък ритъм със оригинални, леко асинхронни рифове. С прекрасния си тембър, чувственият вокал на  Евгени Генчев уплътнява атмосферата в помещението с мъката и отчаяние. Следва мачкащия устрем на Fundamental , с всепроникващата тежест напомняща Machine Head и Pantera. Потъваме в отчаянието на емоционалното раздвоение на първичното желание и борещия се разум в уникалния диалог между соло и бас, съответно Мартин Младенов (Стреса) и Милен Тодоров  (участва в последния line-up), познати на варненската публиката от различни авторски проекти и трибюти. Този характерен и за последващите композиции контакт между китарите преминава през бързо и технично предизвикателство , достига до агресивна конфронтация и утихва в отчаян монолог в солата на Torment days, On my soul, My home, Half awake до края на сета . Удовлетворени от страхотния гиг на Il Pasaro заедно с другите фенове споделяме впечатления и за огромно мое удоволствие получавам „FUNtheMENTAL“ на диск, който слушам в момента и автоматично влиза в плейлиста ми от българска авторска музика.

TARG3T

TARG3T

Следва мощното изригване на гостите от Дева, Румъния TARG3T, съвсем неизненадващо за почитателите на групата. Впечатлена съм от историята на групата създадена през 1997 г. Последният си албум FACEBURN записват в собственото си студио в Дева и е миксиран от GREG REELY работил с групи като FEAR FACTORY, DEVIL DRIVER и Machine Head. Като всяка група с толкова дълга история преминава през различни стилове, състави на групата като окончателния стил, в който самоопределят музиката си е следното послание:

 „Ние се опитваме да направим това, което ни харесва най-много и какво сърцата ни говорят да правим. Един велик музикант казва, че музиката преминава през сърцата ни и излиза е през ръцете ни … ние ще се опитаме да следваме това.”

Изпълнението на групата определено отговаря напълно на думите им. Не остана сърце недокоснато от тяхната музика в залата. Още в началото впечатляващия вокал на групата Ionut-Myuz спечели публиката с кратката реч към нас, започваща, с думите „ бил съм и друг път в България, но за първи път тук срещам истински хора”, последвана с кратък социалнополитически анализ доказващ близостта на групата от малък румънски град с варненската публика, на една и съща страна в обществото. „Вие сте като мен”, изявление, доказано с незабавното присъединяване на всички членове на TARG3T към погото пред сцената, с изключение на барабаниста по извинителни причини – поддържа машината зад заливащия ни на вълни мощен саунд, пъргави рифове и плътен, нисък вокал. Скоро двамата китаристи на TARG3T водят погото, направлявани от Ionut-Myuz.
В заключение мога само да кажа, че това събитие напълно оправда очакванията ми. Присъствах на поредното незабравимо шоу, наситено с много качествена авторска музика и адреналин.

ГАЛЕРИЯ

 

TARG3T
TARG3T
52 снимки
Il Pasaro
Il Pasaro
31 снимки

 1. #1 написан от Стефан Андонов (преди 10 години)

  тази вечер имаше 3 банди 😉

  • #2 написан от Rhiannon (преди 10 години)

   Самата истина 🙂 За съжаление, авторът присъства само на последните две парчета от сета на My Own Destiny по напълно неоправдателни причини… Приковахте ми вниманието още при влизането и силно се надявам да имам шанс за реванш, а и май съвсем скоро ще има подобна възможност: https://www.facebook.com/events/564245350315709/?source=1
   А, и да не пропусна – имате страхотни, всеотдайни фенове 🙂 Впечатлена съм – чудесна атмосфера! Поздрави и успех!

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото