Forgot The Ten на новородения „Шумен рок фест”

shumen rock fest - forgot theСамо преди седмица в публичното пространство беше анонсирано едно предстоящо събитие от национален мащаб – новородения „Шумен рок фест”. След няколко години „почивка” от проведения „Green Rock”, тихото досега шуменското плато отново ще бъде разтърсено от яки рок ритми, с групи от цяла България.
Една от групите участници във фестивала „Forgot The Ten” с усилени темпове се подготвя за събитието, за да изпълни даденото към публиката обещание, най-накрая след толкова месеци упорита работа да отекнат в планината, звуците от новите им песни.
Само преди месец групата се яви на кастингите за „Midalidare Battle of the bands”, в Стара Загора и отново привлече вниманието на публиката и преминаващите хора около събитието в центъра на града.
Въпреки, че момчетата не са сред победителите, само след два дни имаха възможност да свирят на шуменското плато пред повече от 5 хиляди души на празника на BulMag.

„Е, момчета, днес получихте своето Midalidare”- каза след наздравица един от дългокосите посетители на празника. „Сега какво следва?”
„Към днешната дата бандата е в режим обратно отброяване до 17 юни, когато ще излeзем пред всички рок фенове и ще ги зарадваме, с това което очакват от нас – нещо различно и нечувано! На феста просто ще включим турбо двигателите, ще ви накараме да се почувствате неповторимо и ще се раздадем на макс, както никога досега”!

Групата обещава да изпълни и обичаните от всички парчета.
„Най-големия подарък, който една група може да получи е този, публиката да пее заедно с нея авторските й песни. Не е нужно някой да оценява, дали една песен е добра или не. Музиката не е състезание. Публиката е тази, която усеща безпогрешно кое и е близко до сърцето и го показва. Ние просто ще подарим музиката си”!

За пореден път водещ на емблематичното събитие ще бъде метъл гласът, звучащ в половин България, водещият от радио Шумен, безпогрешния лакмус за качествен рок Сашо Бакалов.

Подготвеното събитие и титаничен звук са организирани от Община Шумен и са с генералното спонсорство на радетелите за як рок Carlsberg България. Феста ще се проведе на 16 и 17 юни, на шуменското плато на самия паркинг на Информационния център. Места обособени за палатки, нощни огньове и звук на акустични китари са допълнителни екстри, съпътстващи нощите след рок вечерите.

Събитието ще представлява палитра от изненади. Една от групите свири точно в деня на промотиране на албума си, друга група още не е отпочинала от турнето си по представяне отново на албум и пак ще е на сцена, а невероятните SEVI само преди ден анонсираха също нещо ново от кухнята си. Колоритни групи от фестивали, междучасия и блусарските среди са част от престоящия празник.

За хедлайнер на събитието са избрани изключително забавните рок веселяци от Pero Defformero, който ще доведат събитието „до края на пътя”!

Ето и групите по реда на тяхното участие:
16 юни 2017г.
METAL MILITIA
IGNORE THE HATE
ХАДЕС
CHAPLIN’S DREAM
SUN OF THE MOON
LOST SENSATION

17 юни 2017г.
BLUES TRAFFIC
IL PASARO
GANG BAND
OUT OF TUNE
FORGOT THE TEN
SEVI
PERO DEFFORMERO

Повече информация на фейсбук страницата на събитието:
https://www.facebook.com/Shumen.Rock.Fest/

  1. #1 написан от Темелко Хаджиев (преди 6 години)

    То си е*ало от яки групи дебиш… А къде намериха 5 хиляди души в Шумен? Това сигурно със селата наоколо 😉

  2. #2 написан от Димитър Димитров (преди 6 години)

    Темелко, у вашето село нямате ли толкоз хора бре, я преброй и козите да та е*а у тариката. Като ходиш днес на кладенеца за вода си поизмий и ушите белким почнеш да слушаш и хубава музика! Като вдигнеш поглед огледай отвъд кочината на прасетата дали виждаш съседното село. Ако има бели гащи да се веят, бягай на сбора да слушаш Славка Калчева от грамофона в кметството! Аман от критици, абе как се навъдихте такива бе? От всичко взехте да разбирате! Гледай си прасетата и да не забравиш да разходиш козите!

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото