В предаването „Картини от една изложба“ на 10.12.2011 г.:WITHIN TEMPTATION-„The Unforgiving“

В предаването на 10.12.2011 г.: Within Temptation и албумът „The Unforgiving“

През октомври 2008 година музикантите от холандската група WITHIN TEMPTATION замислят необичаен проект за своя пети студиен албум, като съчетаят издаването на музикален албум, книга с комикси и три краткометражни игрални филма на една и съща тема. За целта привличат едни от най-изявените автори на комикси като писателя STEVEN O’CONNELL и художника ROMANO MOLENAAR.
Записите се осъществяват през лятото и есента на 2010 година с участието на оркестър, хор и солисти и ето каква е историята тук:
…Надарената с могъщество Mother Maiden събира изгубени души за да създаде бойна единица, която да се бори със злото във всичките му форми. Всяка една от тях има конкретна вина заради извършено в миналото прегрешение, но не защото са лоши по природа, а като резултат от неправилно решение. Mother Maiden им предлага възможност да поправят грешката си като им възлага мисии и задачи да преследват злото в покаяние за предишните си грехове…
SHARON DEN ADEL, певицата на групата, споделя в интервю:
„Първоначално имахме идеята да направим музика към филм, но след като претърпяхме неуспех да намерим подходящ сценарий, решихме сами да организираме всичко. В този албум ние възприехме напълно различен подход в сравнение с досегашните ни проекти. Всяка песен бе създадена след като STEVEN O’CONNELL ни представяше своя текст. По този начин основните персонажи от комиксите пряко влияеха на лиричните герои от нашите песни, а и доловихме също така, че под това внушение ние променихме звука на WITHIN TEMPTATION, като че ли стана доста по-добър. Ние сме любители на комиксите още от детските си години, а с този албум открихме нови хоризонти пред себе си. Концептуалната форма на албума наложи да разнообразим също така отделните песни, а като цяло звукът от 80-те години има съществено присъствие тук“.

Линк.

Предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР се излъчва всяка събота, след новините от 21.00 ч.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото