Утре – Студентски куиз и концерт на P.I.F.

На фона на напълно резонните студентски действия и настроения през последните дни, младите хора от Движение „Промяна за студентите“ паралелно продъжлават и участието си в организирането на културни мероприятия. Заедно с клуб Строежа, Tuborg, Ballantine’s, IBC Bulgaria и ISIC на 29 октомври, този вторник, те ще представят: Студентски куиз плюс концерт на група P.I.F. Входът е напълно свободен и безплатен. Събитието, което традиционно ще се проведе в Строежа, представлява втори квалификационен кръг от есенната кампания от студентски надпревари за знания, съчетани с музикални събития.

Кампанията от куизове се провежда в пет издания – четири квалификации, с финал на 3 декември. Във всеки един от куизовете участват осем отбора от по четири състезателя – общо тридесет и двама студенти от различни университети. Първите два отбора от всяко от четирите издания отиват на финал, който ще се проведе на 3 декември 2013.

За всички участници ще има безплатни напитки, а най-добрите ще получат за награди редица интересни книги, дарени от издателствата „Жанет 45“, „Пергамент прес“, „Ентусиаст“,  „Списание 8“,  „Човешката библиотека“, „Американски научен център в София“, „БГ Книга“ „Заедно в час“, а крайните победители от цялостната кампания ще получат ваучери за езикови курсове в Училища за Европа и курсове в M3 College.

P.I.F. от своя страна обещават да свирят пред студентите повече от час и половина, като освен добре познатите им песни, в сета им ще влязат и парчета от предстоящия им нов албум – “P.I.F.4”.

В изданието на 29 октомври ще вземат участие студенти от УНСС, Софийски университет, НАТФИЗ, НСА. Вратите на клуб Строежа във вторник вечер отварят в 18:00. Началото на състезателната програма е от 19:00, а концертът на P.I.F. започва в 22:00. С оглед на засиления интерес се препоръчва по-навременното пристигане и получаване на ленти за достъп!

Какво представлява играта?
Желаещите за участие в играта ще трябва да сформират отбори от по четирима души, чрез които да се включат в надпреварата. Въпросите, които ще се задават, ще бъдат разделени в пет от посочените тематични кръгове:

– история
– география
– наука
– изкуство
– спорт

Във всеки тематичен кръг ще има по пет въпроса.

Когато водещият зададе въпрос, участниците ще имат 20 секунди време, за да се консултират по групи и да посочат кой е верният отговор. Когато минутата изтече капитаните на отборите ще вдигнат верните отговори (А, Б, В или Г). Всеки верен отговор носи една точка.

29 октомври, вторник:
Студентски куиз + концерт на P.I.F.

18:00 – Отваряне
19:00 – Начало на съревнователната част на Куиза
22:00 – Концерт: P.I.F.

Вход свободен!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото