UPYR, ORENDA и DIMHOLT с общ концерт

UpyrДобре познатите ни мракобесници от UPYR подготвят поредния ритуал. Ето и какво получихме преди минути:

Ако попаднете около столичния клуб *Мixtape 5* на 22ри Май , Петък и наоколо се стеле мъгла, а въздухът ухае на тленност – то в това няма нищо случайно. Заедно на една сцена ще свирят Upyr, Orenda и Dimholt. Изключително рядка възможност да се видят на живо три крайно различни като звучене, но толкова близки като вътрешно усещане български групи. Ритуалът ще започне малко след 20:00, а входната цена за инициацията е 10 лева. Българският ъндърграунд не само е жив, той грее ярко в мрака!

През изминалата година Upyr затвърдиха позициите си на една от най-активните и вглъбени родни банди със своя мракобеснически дуум метъл. Още със стъпването си на сцена те предизвикаха размествания в родния ъндърграунд. Мрачните, бавни и тежки пиеси от дебютното демо на групата „Аltars/Tunnels“ породиха десетки позитивни ревюта не само в българските, но и в редица чуждестранни специализирани издания. След отзвука от демото „Altars/Tunnels“ и паметни концерти с банди като Kylesa(US), Iskra(CAD), Windhand(US), Turbocharged (SWE), Whitehorse(AUS) и Septic Flesh (GR). Приключили записите по сплита с Whitehorse, Upyr отново се съсредоточават върху концертните си ритуали и ще се появят на сцена едва за втори път тази година именно с този умопомрачителен лайнъп.

Orenda е блек метъл група от Враца, създадена през 1999г., чийто членове са участници в едни от пръвите и основни проекти свързани с екстремния метъл в България.

Една от малкото родни банди достигнала популярност и признание на международния пазар. Издател на
дотук трите албума на Orenda е култовият лейбъл No Colours Records: “Back In The Grave“ (2006), „The Funeral“ (2007) and “Only Death Lives Here” (2012). Orenda се отличават със суров, дълбок и самобитен звук, които смразява кръвта и създава неразривна връзка с корените ни като народ.

В момента Orenda записват нов материал в собственото си студио във Враца, който се очаква да излезе по-късно през 2015г. Концертът на 22ри май в София, ще бъде първият на триото в столицата под името Orenda.
Състав: Agan – китари / Vampirica – бас / Pericles – барабани

Dimholt са добре познато име в родния ъндърграунд. Идват от Бургас и свирят психиделичен блек метъл на изключително ниво. Групата е създадена през 2003-та, а от 2009-та поддържат постоянно концертно присъствие. През изминалата година музикантите издадоха дебютния си албум „Liberation Funeral”, който бе представен с няколко концерта в България и Румъния, а преди година Dimholt бяха и една от двете откриващи групи за концерта на гръцките титани Rotting Christ. Момчетата ще вземат участие на зверския фестивал в Солун – Death’s Black Descent II, където на сцената ще срещнат Oblitaration и Lvcifyre.
Състав: Woundheir – вокали / Asen – китари / Rumen – китари / Yavor – бас / Stanimir – барабани

B-side *Mixtape 5*
LINE UP: UPYR / ORENDA/ DIMHOLT
START: 20:00
ENTRANCE: 10lv.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото