На 8 декември /петък/ българската прогресив рок група Untold Stories издаде своя първи сингъл. Песента се казва „Fly Away” и е част от предстоящия техен дебютен албум, който ще излезе през есента на 2024 година. Със създаването си в края на 2022 година групата започва активно да работи върху материал от изцяло авторски песни и си поставя амбициозната цел да ги запише, издаде и в последствие представи на живо.

Творческа енергия в Untold Stories съчетават някои познати и други не толкова познати имена от родната рок сцена. Бандата е в състав: Даниел Елисеев – китара ( познат с неговия авторски Daniel Eliseev Project както и с изявите си като китарист в много различни групи ); Николай Самарджиев – клавишни инструменти; Алек Цандев – бас; Радослав Митев – ударни инструменти и Боил Каранейчев – гост вокалист ( нашумял с неговия авторски проект Boil и с участието си в някои знакови млади групи и проекти ). Музиката и аранжиментът са дело на Даниел Елисеев, а текстът е написан от Николай Самарджиев. Двамата са и продуценти на песента. Записите са осъществени в Ретро студио, с тон инженер Станислав Донев ( Митеран ), а мастерингът е направен във Fine Tune mastering от Peter van ‘t Riet . Към песента е създаден и видеоклип, чийто автор и режисьор е Ingrid Jacob.

В първата половина на 2024 година Untold Stories ще издадат още два сингъла, като планират при представянето на единия от тях да направят събитие, на което да изсвирят на живо някои от песните включени в предстоящия албум.

Може да чуете песента и гледате видеото към нея по-долу: