UNBAPTISED работят върху първия си албум

UNBAPTISED са млада българска група, която твори в стила Experimental Death Metal. Авторските им песни са мелодични с дуум части и елементи на траш и блек метъл. Групата споделя, че основните им влияния са Шведският и Финския дет метъл, както и някои Флоридски дет метъл групи.

Началото на групата е поставено през юли 2022 година под името DEATH MAY DIE, но след няколко месеца го променят на UNBAPTISED. Първоначалният състав включва Йоан Владимиров и Виктор Станков – китари. През май 2023 издават първия си сингъл “Buried In Heaven”, който можете да чуете по-долу. Първоначалната идея е “Buried In Heaven” да е първата песен от планувано ЕР с четири песни, но тъй като музикантите имат много идеи за нови песни решават ЕР-то да прерасне в албум. И добрата новина, е че те вече го записват в студио.

През юни миналата година се събират с басиста си, който свири и в CERTAIN DEMISEЛъчезар Владимиров, а към тях се присъединява и барабанистът Георги Ангелов. Така съставът е завършен и UNBAPTISED се превръщат в пълнокръвна група, която започва бавно, но сигурно да заявява своето място на родната екстремна сцена.

Дебютът им на сцена е на 01 септември 2023 г. като подгряваща група на CERTAIN DEMISE. Изпълняват предимно кавъри на обичани групи като HYPOCRISY, BOLT THROWER и CHILDREN OF BODOM, както и сингъла си “Buried In Heaven”. Групата все повече залага на авторска музика при лайв изявите си, но кавърите на HYPOCRISY и CHILDREN OF BODOM са неразделна част от сета им, както сами споделят.

UNBAPTISED набират все повече популярност сред ъндърграунд общността ни, а ето и какво още споделят:

„Целта ни е да сплотим българската метъл сцена, да се правят повече концерти с групи, свирещи различни жанрове, както и естествено да разпространим този полу-забравен жанр в българската метъл сцена а именно: Death Metal-а.“

Групата можете да видите утре 10 февруари в Grindhouse Skateboard Club като част от събитието NEW YEAR // NEW BLOOD GRIND FEST.

Официални ресурси на UNBAPTISED:
Facebook
YouTube

  1. #1 написан от Анонимен (преди 4 месеца)

    Най-добрите, запомнете името им

  2. #2 написан от Анонимен (преди 4 месеца)

    Най добрите експерименталисти в дет метъла

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото