В Царево ще има рок

Нинтендо-пънк, метъл  и много рок ще взривят града на 23 август.

Три бг рок банди ще се вихрят на осмото издание на Младежкия фестивал „Жреци на музите” на 23 август в Царево. „Soulsburn”,  „Electric Dragon”и „Crashbrake” ще зарадват почитателите на по-твърдия саунд с най-култовите си парчета. В 19.30 на сцената на централния площад в Царево  ще се качат Soulsburn. Фестивалът ще бъде дебют за създадената тази година група, определяща стила си като Hard’n’Heavy. Вокалистката Ефи и компания ще подгреят публиката с авторски парчета и кавъри.

Българската нинтендо-пънк група „Electric dragon” е втората група, която ще участва в  рок  събитието. Те   са известни с уникалния си стил, който те наричат „8-bit nintendo punk“. Звукът им по-общо се вписва в жанра electro-rock и съчетава елементи на electro, punk-rock, rap и chiptunes. Групата ,освен в България, се радва на фенове от САЩ, Канада и Русия. Зад гърба си имат издадени независимо 2 албума, 1 EP и няколко сингъла. Антикомформистки текстове и музика с послания за независимост, за освобождаване от авторитети и здраво експериментиране – това са Electric Dragon.

Хедлайнерите на вечерта ще бъдат Crashbrake– метъл група с хип-хоп вокали, която често наричат „Българските „Рамщайн”. В бандата  са четири момчета, които залалагат не само на музиката, но и на визията, на сценичното шоу. Според тях хората ходят на концерти не само за да слушат, но и да видят нещо различно и атрактивно.  Феновете им са шарени – от почитатели на тежкия метъл до хора, които не харесват този стил, но симпатизират на бандата заради специфичната музика и сценичното шоу, които правят. Музикантите обичат да изненадват публиката си, което феновете със сигурност ще усетят.

До момента на традиционната рок вечер в рамките на фестивала са свирили родните банди „Габана”, „Докторс Гого Бенд”, „Бодра смяна”, „Egodraft”, „Maze”, „DSOL”, „Artmospheric Band”, „Rocco e Freddy”, „Gunpowder”, Коцето Калки, Paper Wings , Летците , Acoustic Corporation, Bright Sight, Hellrider , S.D.X., както и  македонците „Eye Cue” и „Bad Memory” от Сърбия.

Официална FB страница на Фестивала – https://www.facebook.com/PriestsToTheMuses
Официална FB страница на Electric Dragon – https://www.facebook.com/electricdragonband
Официална FB страница на Crashbrake – https://www.facebook.com/CRASHBRAKEOFFICIAL

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото