On the second page, you can find the English version.

Какво се случва около бандата в момента? Върху какво работите?

Ygg: Имаме нов басист отскоро. Звучи малко дарк, може да се каже повече black. Така че, на нас това ни харесва. Работим върху музиката за новия албум, както и трибют албум на Emperor. Ще бъде страхотно. Има яки банди, включени в проекта.

Neo -Satanic Supremacy е петият ви албум след 9 години. Как решихте да се съберете отново за създаване на нова музика?

Ygg: Съвпадение, наистина. Нагоре-надолу с Vold, Nagash, решихме да се съберем и да го направим. Имахме свободно време и лично желание за повече чист melodic/symphonic black metal музика като през 90-те. През 2007, имаше много малко банди, които правеха това. Така че ние решихме да се погрижим.

Променили сте звука от 1995, сега сте по-симфоник, какво е различното за вас сега?

Ygg: Всичко се променя, както и музикалното вдъхновение през годините.
Nagash със сигурност носи в себе си идеите от ерата на Dimmu в бандата. Ние сме четерима човека, които правим заедно музика и текст. Това е естествена еволюция в Troll. Убийствено е за един креативен ум да прави един и същи албум отново и отново?

Как организирате работата си? Troll първо е бил самостоятелен проект.
Все още ли Nagash пише музиката и текстовете сам?
Ygg: Всички правим по някоя част, както смятам, че трябва и да работи всяка банда.

Кой банди на сцената в момента харесваш и откъде дойде вдъхновението ти да правиш именно black metal?
Ygg: Влянието дойде от развитието на black metal сцената в Норвегия. Не мога да кажа, че е била точно определена банда. Но цялата атмосфера – артистите, музикантите. Цялата музикална философия около норвежката black metal сцена. За малка страна като Норвегия си е просто уникално. Мисля, че Black Metal-a е един от най-вълнуващите жанрове в тази индустрия. И все още има накъде да се развива. Както и трябва да бъде. Точно това стои зад фразата: True Norwegian Black Metal. Това е водещо, когато се прави музика. Това е истината, а не къде живееш.

Къде ще бъдат следващите ви турнета и концерти?
Ygg: В последно време пишем музика за новия албум. Така че има затишие откъм концертни изпълнения. На 3-и юни спретнахме един live с новия ни басист Sturt в Unholy metal bar в Осло. Беше преживяване, което ще повтаряме отново и отново. Страхотно си изкарахме. Тази зима сме канени на фестивал в Северна Европа. Това е единственото сигурно. Мисля, че ще има още доста изяви.

Учавстваш ли в други музикални прокети?
Бях член на норвежката екстрийм метъл банда Whip със сегашния ни басист Sturt. Напуснах, защото в последно време просто нямам възможност да се занимавам с повече неща, освен с Troll. Мисля, че ми липсва да правя малко по-алтернативни неща. Някой ден определено ще се върна обратно.

Благодаря ти за този разговор, Ygg!
Ygg: И аз благодаря.