TRIVIUM и HEAVEN SHALL BURN са последните имена на SOFIA ROCKS

Heaven Shall Burn

Heaven Shall Burn са феномен. Вместо да скитат в търсене на далечни брегове, за да търсят мъгливи иновации петимата музиканти от Ваймар, Германия властват над добре познати територии, за да променят по най-естествения начин звученето на групата. Дългогодишното приятелство и хармония между членовете на групата са в основата на креативния поток, който тече постоянно между тях. Не бързат да затрупват феновете си с количества албуми, а изпипват всяка песен и не записват нищо преди да усетят че са наистина готови да пуснат духа от бутилката.

За записите на “Invictus“ (пълното заглавие на който е “Invictus” (Iconoclast III) Heaven Shall Burn се завръщат в студиото на продуцента Тю Мадсен в Дания, а албумът е продуциран от двамата китаристи Майк Вайхерд и Александър Диетс. Принципът „никога не сменяй печеливш отбор” се оказва най-добрата стратегия за Heaven Shall Burn. „Тю познава и рзбира звука ни”, обяснява Майк. „За нас е много по-лесно да доусъвършенстваме и развиваме звученето си, когато работим с някой, когото познаваме. Другото би означавало да се сработваме с някой отново и отново всеки път когато записваме нов албум, което не ни се струва правилно.” Да разработват нови елементи към типичното за тях звучене, превърнало се в запазената им марка, е предизвикателство към вярата им в традициите. В албума се усеща сериозен флирт с електрониката, което показва че твърдият им звук допуска промени и иновации, а  силно емоционалните моменти в много от песните не са точно това, което всички очакват от Heaven Shall Burn. И все пак бандата остава най-вече вярна на всеки свой фен, който някога е попадал в плен на магическите им рифове, повлияни от скандинавския метъл и дори мрачния блек метъл.

“Invictus” е третата част от историята за “Iconoclast” и DVD-то “Bildersturm”. Истории за необикновени герои ще продължат да бъдат разказвани, а добре познати идоли и легенди ще блестят в нова светлина.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото