На датите 17.07, 01.08, 14.08, 15.08, 28.08, 4.09 и 5.09  Народно читалище „Тротоара 2020”, подкрепено от отговорния бизнес и артисти и с дейното участие на ученици от столични училища, ще проведе TRAP Fest Summer 2021 – младежки фестивал на сцената “Лятна естрада” в парк “Борисова градина”.

Въпреки изненадите на 2020-а, през изминалата година TRAP Fest беше успешно проведен за първи път в продължение на 5 дни през летния сезон. На сцената на Лятната естрада прозвучаха танци, музика и много забавления, които изпълниха Борисовата градина. Репортаж от миналогодишното издание на събитието можете да откриете тук.

„Целта на инициативата е да ангажира младежката сила и енергия за придобиване на важни умения, свързани с мениджмънта, участията и организацията. Във всяка от задачите по реализацията на фестивала главни действащи лица са именно учениците, които могат да обменят опит с професионалисти. Фестивалът също така осигурява изява на млади и прохождащи изпълнители, които могат да направят първи сериозни стъпката на сцената“, коментира Ева Николова, част от настоятелството на читалището.

Фестивалът на младежите ще се проведе на седем различни дати в парка, през цялото лято, а на сцената ще излизат музикални групи, изпълнители и танцьори от всякакви стилове – рок, метъл, пънк, българска народна музика, латино карнавал и цирк.

TRAP Fest се провежда благотворително, без вход, като всеки желаещ да подкрепи мисията на читалището ще може да дари средства на място.

На място посетителите ще имат възможност да станат членове на Читалището и да зададат въпросите си към доброволците на Тротоара – съвременното читалище. А тези, които нямат търпение, могат да го направят още сега на https://trotoara.com/donate.

През всяка една от датите за ангажирани доброволци от всички възрасти. Ако желаете да се включите в доброволческите инициативи, може да го направите на линка – https://bit.ly/3wIJPua.

Програма:

17 юли / Музиката е любов

Откриването на фестивала ще се състои под мотото “Музиката е любов” като столовете ще са поп и рок с участието на Вяра Иванова, Денис Вътов, Eudaimonia и учениците от група Монолог, които идват от Пловдив.

01 август / Deception album promo

Групата Deception, заедно с Eufobia и приятели и гости, ще представят новия си албум.

14 август / Riders on the storm

“Ще наблегнем на АРТ рока с известни и много интересни младежки банди – Endear, Attaxic, Cool Den, Jackett, The Lefties.”

15 август / Назад през вековете

“Ще се насладим на народна музика, народни танци, уроци по хора и огнено шоу.

28 август / МИМА!

“Стилът е пънк, а концертът е в памет на нашата приятелка Мима – най-свежият, готин, крещящ и скачащ човек.”

4 септември / Bloody summer

“Метъл общността намира дом в нашето студио и репетиционна. Поканили сме “стари” групи, които заедно с младите банди, които тепърва прохождат, ще излязат на една сцена.

Миналата година това беше най-силният ден. Пироефекти, факли, пого..”

5 септември / Латино карнавал

“Точно след метъла заедно с Нов Цирк сме планирали интересно събитие – Латино карнавал, което ще бъде предшествано с няколко дни шиене на карнавални костюми. Събитието ще е изпълнено с латино музика, танци, хореографии и цирк!”

Подробности за всяка една от датите може да бъдат намерени на Фейсбук страницата на Тротоара.

TRAP Fest Summer 2021 се осъществява благодарение на подкрепата на Столична община, Център за спешна медицинска помощ – София, Modis Bulgaria, Nestle, ProTechnica Event, Музикаутор и разбира се главните действащи лица – учениците, доброволците и изпълнителите.

За Народно читалище „Тротоара 2020”

Читалището е продължение на фондация “Тротоара”. Отчети за дейностите по години – https://trotoara.com/annual-reports/.

Мисията на „Тротоара“е да вдъхнови младите хора да вярват в себе си, да творят, да създават свои ценности и цели в живота, да се израстват като личности и да бъдат активна, стойностна част от обществото.

Целта му е да създаде подходящи условия за творчество и изява, като ги насърчи да изградят и развият културни, духовни, интелектуални и национални ценности, да усъвършенстват уменията си и да придобият нови. Да ги мотивира да бъдат активни, да се учат и да споделят, както и да ги подкрепя в тяхното личностно и професионално израстване като пълноправни членове на българското общество и света.

Читалището се помещава в Младежки център T.R.A.P. (Trotoara Room for Angry People), който разполага с напълно оборудвано музикално студио и репетиционна, звукозаписно студио, компютърна зала с геймърски компютри, работилница и наскоро открита библиотека.

Политиката на читалището е да предоставя всичко безплатно на посетителите си, като се издържа от партньори и дарения.