TOTO разлюляха Арена Армеец със страхотен саунд

Изглежда това лято едвам смогваме да си поемем дъх от прекрасни рок събития. Поредното такова се оказа и концертът на ветераните в класическият, прогресив рок и поп рок TOTO, коиото отново гостуваха у нас.

Пред почти пълна зала те изпяха едни от най-големите си хитове, както естествено и песни от последният им албум озаглаваен със семплото заглавие TOTO XIV. Публиката бе доста разнородна и имаше от малки деца, до доста по-възрастни хора, което доказа още един път, че за добрата музика време и поколение няма.

Откриха концерта с песен от новият си албум, а имено “Running out of time”. Публиката пригласяше звучно, тактуваха с пляскане на ръце, имаше много танцуващи хора и подскачащи деца. Това само показва магнетизмът и чарът, които бандата разпръскваше от сцената. Имаха постоянен контакт с публиката, като не пропускаха момент, в който да обяснят нещо или да представят някой. След третата песен “Burn”, приветстваха с добре дошъл отново Lenny Castro, който се бе завърнал в бандата след дълго отсъствие, не пропуснаха и похвала към всички хубави жени в София и естествено имаше песен, отредена и за тях. Когато дойде време за “Hold The Line”, тълпата буквално избухна, а честно да си кажа не мислех, че има на къде повече. Песента ни бе поднесена по един много нов начин със старото звучене, но този път в дует с беквокалистката на групата Jenny Douglas – Foote. Последва микс от изпълнения, свързани с новия им албум, както и по-стари песни, без които е просто неизбежен един концерт на TOTO. Почти всеки член на бандата изпя по една песен, дадоха ни възможност и да се насладим на солата им. Между песните, които бяха подбрали за нас тази вечер бяха заглавия като “I’ll supply the love”, “Stranger in town”, “I won’t hold you back” , “Takin’ it back”, “Pamela” , “Never enough”.

Специално за Without Your Love може да кажем, че се превърна в едно зрелищно шоу, защото песента прерастна в кавър на Джими Хендрикс.

През цялото време настроението не спадаше, градусът и емоциите се покачваха и за публиката и за групата. Постоянно имаше много вдигнати ръце, които пляскаха в такт, но когато дойде време за “Rosanna” залата буквално се разтресе от радостта на публиката. И група и зрители запяха в един глас, а след това светлините угаснаха. Тогава тълпата започна да крещи и да ръкопляска и това в продължение на минута. Естествено, както и групата бе въздействала на нас, явно и ние успяхме да въздействаме на тях, върнаха се и запяха „On The Run (Goodbye Elenore).

След това последва второ прибиране и като за финал, небезизвестната Africa. Отново всички запяха заедно, а към сцената дори полетяха няколко шапки, които музикантите веднага сложиха на главите си, а в края на песента една се върна обратно в публиката при някой щастлив почитател.
Като цяло организаторите от Loud Concerts ни предложиха едно страхотно, започнало максимално на време и доста свежо и позитивно рок мероприятие. Хората си тръгнаха доволни и широко усмихнати, а разказите за емоциите и преживяното се носеха дори в градския транспорт.

01. Running Out Of Time
02. I’ll Supply The Love
03. Burn
04. Stranger In Town
05. I won’t Hold You Back
06. Hold The Line
07. Takin’ It Back
08. Never Enough
09. David Piano Solo
10. Pamela
11. Great Expectations / Can You Hear What I’m Saying
12. Without Your Love / Little Wing
13. Holy War
14. Orphan
15. Rosanna
Бис1:
16. On The Run / Goodbye Elenore
Бис2:
17. Africa

Очаквайте скоро и галерията ни.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото