Годишни класации на Metal Hangar 18 за 2020 г.

Каква безумна година… 2020, какво, по дяволите?! Как-во-по-дя-во-ли-те?! Крайно време е да си ходиш и не, благодаря ти, но няма нужда да предаваш нататък… щафетата. Но, понеже не сме злопаметни, ще се постараем от немай къде да намерим нещо хубаво, с което да те запомним – например, с музиката на онези, които твориха въпреки теб. Музиката, която не успяхме да чуем на живо, но независимо от всичко отново беше тук под други форми, за да ни помогне да не изгубим разсъдъка си в това лудо, лудо време. Както винаги.

 

ArthurDent

 

1. RUMBLE MILITIA – Set the World on Fire
Това е! Все едно сме края на ’80 и началото на ’90 миналия век. Великият кросовър траш пак е тук и то толкова добър (а аз, извинете ме, се притеснявах). Не може да е само носталгия…
  PSYCHOTIC WALTZ – The God – Shaped Void
Поделят първото място! След 2 минути да ме питате, може да е обратното, колкото и несъвместими да са двата албума. Но още едни герои от преди мноооого години се завръщат брилянтно. Да, аз харесвам много старите групи, но не тези, които мнозина си представят.
3. LASCAILLE’S SHROUD – Othercosmic Divinations I
Не съм сигурен, че някой ги (го – понеже е one-man-group) е чувал тук, обаче за мен е откритието на годината. Идеално ми пасват и тежките вокали, и ниските рифове, и мелодичните сола, и електрониката и въздействието, направо е космическо… (буквално!). За феновете на Mechina, The Project Hate MCMXCIX, малко Ram-zet…
4. THE PROPHESY 23 – Fresh Metal
Това е свеж траш! Веселяшки, пиянски, хоров, купонджийски… Трябва ли ви повече за да си отворите поне 5 бири?!?
5. FLIEGE – The Invisible Seam
Ако това е black metal, о, аз определено съм блекар… но не е! Толкова мелодия и хармония… За неконсервативни екстремисти.
6. DISBELIEF – The Ground Collapses
Макар и моите колеги да сложиха албума на Sepultura в класациите си (а знаете, колко горещ защитник на новата Сеп с Грийн съм) това е моя отговор/избор. Много тежък и същевременно разнообразен и добър албум
7. STATIC-X – Project Regeneration, Vol.1
Подходих мнооого скептично, понеже доста харесвах последните албуми. Обаче още от първо слушане това ме хвана. Така че заслужено е тук!
8. BODY COUNT – Carnivore
Ice-T издава албум и да не е в класацията ми?! Няма как, защото и най-лошото на ВС е по-добро от почти всичко друго (точка). 
9. MEKONG DELTA – Tales Of A Future Past
Още едни от 90-тарските ми любимци (които все пак не са спрели да издават от тогава). Както винаги сложен, интересен и разнолик албум. Трябва ти повече време да се влюбиш, но си заслужава 
10. AZUSA – Loop of Yesterdays
Обичам и прогресив… но екстремен такъв! Това е то! А да, и женски вокали обичам… такива!

Тук оставям още една десетка, която в даден момент и настроение може да ми заменя горните… а мога да направя и трета. На мен, годината ми даде много, интересна и разнообразна музика. Доволен съм!
ON THORNS I LAY – Threnos (Paradise Lost ли? Не! Моля, това!)
HAZZERD
– Delirium (Вярно си мислех да направя отделна класация само за траш и то нов – примерно GAMMA BOMB съвсем не се добраха до тук, а не е лош албума им)
CARACH ANGREN
– Franckensteina Strataemontanus (да, казах – позьор блекър съм)
LEECHER – Deviant (не слушам такъв симфоник / класик, но тези унгарци, които гледахме и у нас ме „хванаха“!)
LOST SOCIETY – No Absolution (казаха ми, че вече не са траш – добре е, че аз слушам и други стилове)
AGRO – The Bitter End (южно-африканска агресия, направо съжалявам, че не правех поне топ 15-20, да ги включа и тях)
MUSHROOMHEAD – A Wonderful Life (прочетете ревюто ни и ще разберете, защо са в списъка. Може би прекаленото разнообразие ми попречи да ги предвижа горе)
TESTAMENT – Titans Of Creation (почти до края смятах, че ще са в топ 10, обаче все пак са само 10 места. Жалко, че не успях)
HEAVEN SHALL BURN – Of Truth & Sacrifice (чуден, дълбок, интересен и интригуваш. Може би дължината му, в това забързано време, ми попречи да го възприема, като топ 10 албум за мен)
HAVOK – V (американ траш класик… да, определено ми трябваше отделна класация за това и да включа и GRINDPAD, и EVILDEAD, и HAZZARD, и …) 

Не мога да не отбележа и чудесните български албуми. Изброявам тези, който са ми направили впечатление, без да ги класирам и подреждам:
GWENDYDD – Human Nature
VOKYL – Вторите седем
MOSH-PIT JUSTICE – The Fifth of Doom
ROSEBOURG – Sweeter Than Your Love
BLEAK REVELATION – Collapse
TERRAVORE – Vortex of Perishment

 

REYAV

 

1. PSYCHOTIC WALTZ – The God – Shaped Void
Въпреки, че излезе в началото на годината, усещането, че ще застане начело на класацията ми бе толкова силно. Е, нищо не се промени – шедьовърът си е шедьовър.
2. GWENDYDD – Human Nature
Един от най-въртените албуми при мен за тази година. Много силно включване от страна на Бамби Никифоров и неговите млади дами. Заслужено място в челните редици.
3. TESTAMENT – Titans Of Creation
Блестящ албум – от началото до края. Професионализъм до последната нота.
4. DEMONS & WIZARDS – III
По-добрия вариант на Blind Guardian и Iced Earth. Много силни начални парчета
5. ALARUM – Circle’s End
Почти десетилетие от последното творение на мелбърнската четворка. Няма как да бъде подминато.
6. MEKONG DELTA – Tales Of A Future Past
Традиционно силно представяне от немските прогресив трашъри, въпреки леко странния привкус, който ми оставя след слушане.
7. OZZY OSBOURNE – Ordinary Man
Десет години след Scream – жестоко включване от Принца на мрака. Е, можем да изключим две-три парчета.
8. PARADISE LOST – Obsidian
Ник Холмс и компания в последните години издават само силни албуми.
9. SODOM – Genesis XIX
Изненадващ ход на чичо Том със завръщането на Франк Блекфайър и тоталните промени в състава. Доста силни олдскуул траш парчета са намерили място в шестнадесетия студиен албум на бандата.
10. ANNIHILATOR – Sadistic, Balistic
Джеф Уотърс традиционно издава силни албуми, макар и някои песни в тях да са загубили спийд-траш агресията, която движеше групата в края на осемдесетте и началото на деветдесетте.

ROSEBOURG – Sweeter Than Your Love
Няма как да подминем това ново българско творение
VOKYL – Вторите седем
Ето как се разчупва една група през вторите седем. Разнообразие, разнообразие.
SEPULTURA – Quadra
BLODIGA SKALD
– The Undrunken Curse
MR. BUNGLE – The Raging Wrath Of Easter Bunny Demo
HEATHEN – Empire Of The Blind

 

gillan

 

1. PARADISE LOST – Obsidian
Поредно силно включване от страна на англичаните, откакто се върнаха към корените си през 2012 г., нямат празно.
2. GIRISH AND THE CHRONICLES – Rock The Highway
Индийците определено изненадаха с приятния си и качествен хард рок и заслужено заемат едно от челните места в личната ми класация.
3. ANNIHILATOR – Ballistic, Sadistic
Jeff Waters и компания отново не разочароваха и избухнаха с качествен запис.
4. ARCHON ANGEL – Fallen
С леко съжаление за отменения им концерт у нас и с надежда да ги видим на родна земя и да чуем песни от този прекрасен албум.
5. IRON SAVIOR – Skycrest
Германската пауър метъл школа си е германска пауър метъл школа…
6. VANDENBERG – 2020
Поредният приятен хард рок албум напомня, че характерното звучене, макар и вече доста изтъркано, може да е добре направено и да изглежда повече от прилично.
7. H.E.A.T. – H.E.A.T. II
Скандинавският полъх в тази класация идва от студена Швеция, но със сигурност би сгрял душата на всеки хард рок/хеви метъл фен.
8. SODOM – Genesis XIX
Тук думите са излишни.
9. DER HUNDS – Apocalyptoholics
Нямаше как да не попадне и българско заглавие, определено силно завръщане на Боби и ко. и със сигурност съжаление, че нямаше официална концертна премиера.
10. HAVOK – V
Американците попаднаха в последния момент в десетката, но мястото им е заслужено.

 

Satania

 

1. Ov Shadows – I djävulens avbild
2. Nox Formulae – Drakon Darshan Satan
3. Necrophobic – Dawn of the Damned
4. Grafvitnir – Death’s Wings Widespread
5. Ulcerate – Stare Into Death And Be Still
6. Ovader – Wotankult
7. Akhlys – Melinoë
8. Acherontas – Psychic Death-The Shattering of Perceptions
9. Ars Veneficium – Usurpation of the Seven
10. Kvaen – The Funeral Pyre

Splits / EP’s / Singles:
1. Riket – Ofärder (ЕР)
2. Endezzma – Anomalious Abomination (Single)
3. Almyrkvi / The Ruins of Beverast – Almyrkvi / The Ruins of Beverast (Split)
4. Troll – Tilbake til Trollberg (EP)
5. Deha – A Fleur de Peau – III – A Fire that does not burn (EP)
6. Taake / Whoredome Rife – Pakt (Split)

 

A-Lex

 

1. VOKYL – Вторите седем
За пръв път българско издание на върха на класацията ми за годината. Вторите седем“ се слуша на един дъх и е крайно мелодичен и запомнящ се, без, разбира се, да забравя да бъде екстремен, резюмирайки по този начин в 35 минути музикалните ми предпочитания за 2020-а.
2. DAWN OF SOLACE – Waves
Кажи-речи всяка година намирам място за поне едно от музикалните отрочета на мелодичния дет метъл гуру Tuomas Saukkonen. Проектът DAWN OF SOLACE се завръща след 14-годишна пауза с тонове завладяваща северна меланхолия и болезнено красивия глас на Mikko Heikkilä.
3. GREY DAZE – Amends
Все се чудя дали албум с преиздадени (и презаписани, и препродуцирани все пак) парчета от 90-те заслужава толкова внимание, но качеството на музиката е високо, а гласът на Chester Bennington ми говори от отвъдното така, както го правеше и приживе.
4. TRIVIUM – What The Dead Men Say
Кой каквото ще да казва, но в момента всички дишат прахта на TRIVIUM. Вокално-инструментално-композиторските възможности на квартета са практически безкрайни, а деветият им албум е едновременно силно радиофоничен и… адски тежък, мамка му! Ето така се прави метъл през 2020 г.
5. SYLOSIS – Cycle Of Suffering
„Ето така се прави метъл през 2020 г.“, част втора. Може би с една идея по-малко запомнящи се, затова и с малко по-надолу в класацията, но съвсем не по-малко способни.
6. BRING ME THE HORIZON – Post Human: Survival Horror
Очевидните опити на BMTH да заемат овакантената от LINKIN PARK ниша може и да отблъскват някого, но на мен са ми симпатични и успяват да засегнат онази носталгична струна, която да ме кара да въртя албума отново и отново.
7. NIGHT IN GALES – Dawnlight Garden
„Немският отговор на AT THE GATES” и албум, до известна степен пълен с мелодет клишета, но комбинацията между явни влияния, собствен почерк и вещо продуциране от страна на Dan Swanö заслужава висока оценка.
8. SEPULTURA – Quadra
Вече сякаш по навик, SEPULTURA вдигат летвата – както спрямо предишните си издания, така и спрямо тазгодишните албуми на други класически и по-съвременни банди; остават релевантни, интересни и, поне според личното ми мнение, без конкуренция в траш сектора.
9. GREEN CARNATION – Leaves Of Yesteryear
14 години след меланхоличния рок албум “Acoustic Verses” (2006) бутиковите норвежци показват друго от многобройните си лица – четири нови парчета и кавър на SABBATH, натъпкани с повече яки рифове, отколкото мога да преброя. 44 минути и нито секунда скука.
10. STATIC-X – Project Regeneration, Vol.1
Албум с последните вокални линии, записани от починалия Wayne Static – да. Турне на оригиналния състав, начело с пародиен образ на емблематичния фронтмен – не, благодаря. Въпреки горчивия вкус от тази подигравка с паметта на Wayne, албумът съдържа всичко, което обичаме в STATIC-X.

 

Farsot

 

1. NOUMENA – Anima
Класацията ми за 2020 беше истинска касапница (образно казано) в битката за първите две места. В крайна сметка, тийнейджърската ми любов към NOUMENA, както и комбинацията от чисти дамски вокали, тежки гроулове и бавни рифове, ги изкачи до първото място.
2. KAUNIS KUOLEMATON – Syttyköön Toinen Aurinko
Може да не ми се получава да напиша или произнеса името на албума, без да го гледам, но съм сигурна, че ако през годината беше настъпил истински апокалипсис, това щеше да е саундтракът. Истински дълбок фински дуум с достатъчно дет, че да си тежи на мястото.
3. HINAYANA – Death Of The Cosmic
ЕP, не албум, но толкова красиво, че нямаше как да не го включа. Едноименната песен ми е на второ място по брой слушания, което си казва доста.
4. ORBIT CULTURE – Nija
За шведите никога не знам какво да кажа, въпреки че всеки път ми откачат главата с музиката си…
5. MYRKUR – Folkesange
Ако бях Супермен, скандинавският фолклор щеше да е моят криптонит. Аз не съм Супермен, но музиката на Amalie Bruun винаги си остава моя слабост.
6. IN HEARTS WAKE – Kaliyuga
Не виждам нищо лошо в банда австралийци, борещи се музиката, която правят, да не пречи на природата – физическите копия на албума се продават без следа от пластмаса, даже в опаковките, стремеж към въглеродно-неутрално продуциране и все такива хубави работи. А и тийнейджърът в мен няма как да се оплаче от завладяващите припеви и тежки edgy текстове.
7. FINNTROLL – Vredesvävd
Толкова време прекарахме вкъщи последните месеци, щеше да е грехота да няма на какво да си танцува човек… Шегата настрана, финландците растат с всяко издание и дори успяват да станат все по-мрачни. Ще си сипя една бира…
8. BURY TOMORROW – Cannibal
Не най-силният албум на британците, но пък за мен са една от малкото останали метълкор групи, които не ме дразнят на втората песен. Имам си любими парчета, които цяла година въртях, а и обложката е ВЪРХЪТ!, така че не ми трябва повече.
9. DARK TRANQUILLITY – Moment
Нелош албум, но някак очаквах да ми хареса повече. При всички положения, най-слушаната ми песен за годината е от него, така че точка за Швеция.
10. AMARANTHE – Manifest
Отношенията ми с шведите се промениха с този албум. Досега си харесвам нещо тяхно, слушам го няколко пъти и ми става толкова банално… С това си издание са пораснали, а и честно казано смяната на вокалите ми дойде прекрасно. Радвам се, че издадоха „Do or Die” с мъжките си вокали, за да мога да си я слушам без да ми пречи нищо.

И тази година имам един honorable mention и това в албумът “Вторите седем“ на нашенците VOKYL. Бих го наредила някъде горе, наред с NOUMENA и KAUNIS KUOLEMATON, но предпочитам да го оставя в негова си класация – идеален пример как се прави музика с душа!

 

ShellyGray

 

1. PSYCHOTIC WALTZ – The God-Shaped Void
Този албум за мен представлява олицетворение на брилянтността. Той е един от онези, които е невъзможно да забравиш, а парчетата в него са чисто и просто омагьосващи.
2. DEVILDRIVER – Dealing With Demons I
С ръка на сърцето казвам, че не бях обръщала заслуженото внимание на DEVILDRIVER. След последният им албум всичко се промени. Концепцията на първата част на Dealing With Demons изисква изключително много усилия с цел превръщане на конкретни емоции в музика – нещо, с което Фафара се справя удивително.
3. TRIVIUM – What The Dead Men Say
Още една банда, която спечели уважението ми тази година. Някои от песните в последния албум са по-тежки отколкото си представях, че TRIVIUM могат да бъдат като цяло. Matt Heafy не спира да ме изумява с възможностите на гласа си, а някои от парчетата ми се въртяха в главата в продължение на седмици.
4. PARADISE LOST – Obsidian
Доста силен албум за 2020, типичен за умовете на бандата. Най-ярко впечатление ми направи ‘Darker Thoughts’, която задава по запленяващ начин началото на творбата.
5. DARK TRANQUILITY – Moment
Албумът бе подложен на доста критика, но според мен музиката в него остава точно музиката, която бандата иска да прави. Може да бъде намерена прилика с ‘Projector’, който лично за мен си остава един от най-добрите им албуми.
6. CANDLEMASS – The Pendulum
7. TESTAMENT – Titans of Creation
8. SEPULTURA – Quadra
Хареса ми идеята за името на албума с рефенция към факта, че самият той може да бъде разделен музикално на 4 основни части. Доста тежък като звучене, албумът ни връща години назад в историята на SEPULTURA.
9. ANNIHILATOR – Ballistic, Sadistic
10. KILLER BE KILLED – Reluctant Hero
Детето на няколко големи имена на метъл сцената. Като звучене бандата не постига върхове, но пък за сметка на това албумът им тази година ни поднесе редица парчета с интересно и силно звучене.

 

Mad Butcher

 

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е unnamed.jpg1. SODOM – Genesis XIX
Отново епохално силен албум от SODOM! Подчинява много други!
2. NECROPHOBIC Dawn of the Damned
Задължително заглавие за годината във всяка една форма на екстремизъм. NECROPHOBIC композират прецизно и носят оня силен и смразяващ блек-дет със същият детински ентусиазъм.
3. DEMONICAL – World Domination
Груб шведски синкретизъм на най-доброто от двете дет метъл школи в Sverige.
4. TESTAMENT – Titans of Creation
Защото не са в „Голямата 4-ка“, правят истински албуми.
5. BENEDICTION – Scriptures
Dave Ingram е Сатаната! Обичам стила им, музиката им носи стойности.
6. LIK – Misanthropic Breed
Името им значи „труп“ на шведски и показват как се прави дет метъл по шведски. Албумът е като запален фитил.
7. PSYCHOTIC WALTZ – The God – Shaped Void
Те си остават брилянтни, абе… правят си к’вото си искат.
8. INSIDIOUS DISEASE – After death
Класическият, „Морготски“ вокал на Марк Греве и още куп обстоятелства с дет метъл естество, водещи до тук
9. OZZY OSBOURNE – Ordinary Man
Просто Оззи! Няма какво дa се каже!
10. INCANTATION – Sect Of Vile Divinities
Балсам за покварената му душа, следва пурификация с огнена напитка.

 

Dani

 

1. SODOM – Genesis XIX
Няма как да не започна класацията си с албума на SODOM, типичния олдскуул траш метъл, който очаквах от групата. Това си е албум в стил SODOM и няма какво да коментирам , всичко е перфектно.
2. TESTAMENT – Titans of Creator
Определено ме спечелиха с парчeтата „Children of the Next Level“ и „Night of the Witch“ – няма какво да си кривя душата, но това не значи че само тези парчета стават, нищо подобно, целият албум е просто перфектен.
3. MESSIAH – Fracmont
Нямам какво особено да кажа за швейцарците, освен че албумът е трепач.
4. TERRAVORE – Vortex of Perishment
Останах приятно изненадана от варненските траш машини. Интересна обложка и доста яки песни.
5. SEPULTURA – Quadra
Харесва ми звученето на албума със сигурност. Песните, които ми направиха впечатление и ме накараха да чуя целия албум, са „Isolation“ и „Last time„, няма да сгрешите, ако все още не сте чули албума да си го пуснете.
6. ANNIHILATOR – Ballistic, Sadistic
Просто много як албум.
7. INCANTATION – Sect of Vile Divinities
Невероятна дет метъл резачка. Спечелиха ме още с песента „Entrails of the Hag Queen„, която пуснаха няколко седмици преди албума. Останах доволна, въпреки, че имах по-ниски очаквания.
8. HATE FOREST – Hour of the Centaur
Ами с две думи блек метъл, харесва ми. Ако харесвате блек метъл – ще ви хареса, ако не – по-добре пропуснете тази група.
9. HEATHEN – Empire of the Blind
Доста интересн албум от американците бих казала, леко посредствен, но интересен. Има нещо което ми липсва, това олдскуул звучене, което имаха в албума „Victims of Deception“.
10. AC/DC – Power up
Толкова хейт прочетох за този албум, че дори аз отлагах да го чуя. Изслушах го все пак и мисля, че това си е албум в типичен ДиСи стил и ми харесва точно това.

 

Plamena Petrova

 

1. BURRY TOMORROW – Cannibal
2. CARACH ANGREN – Franckensteina Strataemontanus
3. TRIVIUM – What the Dead Men Say
4. DELAIN – Apocalypse & Chill
5. KATATONIA – City Burials
6. BRING ME THE HORIZON – Post Human: Survival Horror
7. SEVENDUST – Blood & Stone
8. LORD OF THE LOST – Swan Songs III
9. ASKING ALEXANDRIA – Like a House On Fire
10. AUGUST BURNS RED – Guardians

 

Sava

 

1. SOJOURNER – Premonitions
2. STILLBIRTH – Revive the Throne
3. HEAVEN SHALL BURN – Of Truth and Sacrifice
4. UADA – Djinn
5. INGESTED – Where Only Gods May Tread
6. BENEDICTION – Scriptures
7. WINTERFYLLETH – The Reckoning Dawn
8. FINNTROLL – Vredesvävd
9. KATALEPSY – Terra Mortuus Est
10. IGORRR – Spirituality and Distortion

 

Rhiannon

 

Тази ужасна концертна година от друга страна беше изключително благодатна на нова и добра музика, което доказва тезата че всички световни катастрофи са генератор на нови идеи и катализатор за всички форми на изкуството. Истинско предизвикателство беше да избера само 10 албума от стотиците излезли през 2020-та.

1. DEFTONES – Ohms
2. THE OCEAN– Phanerozoic II: Mesozoic/Cenozoic
3. HAKEN – Virus
4. PG.LOST – Oscillate
5. ORANSSI PAZUZU – Mestarin kynsi
6. EMMA RUTH RUNDLE/THOU – May Our Chambers Be Full
7. IGORRR – Spirituality and Disortion
8. NEPTUNIAN MAXIMALISM – Eons
9. BORIS – 2R0I2P0
10. THY CATAFALQUE – Naiv

За съжаление, не остана място да включа определено много силни албуми на любими групи като MY DYING BRIDE, KATATONIA, GREEN CARNATION, PAIN OF SALVATION, ENSLAVED и много други. В допълнение препоръчвам (и не непременно в този ред):
SLIFT – Ummon
REGARDE LES HOMMES TOMBER – L’Ascension
REZN – Chaotic Divine
NOTHING – The Great Dismal
HAIL SPIRIT NOIR – Eden in Reverse
CALIGULA’S HORSE – Rise Radiant
ON THORNS I LAY – Threnos
DARK BUDDHA RISING – Mathreyata
CRIPPLED BLACK PHOENIX – Ellengaest

 1. #1 написан от Rockfan (преди 2 години)

  Тц, шибаната 2020-а се очертава да се „клонира“ в шибана 2021-а 🙁 . Концерта на Ричард Маркс е пренасрочен за есента.Всички (или поне повечето от нас, де) се досещаме какво означава това. Л*йнарите горе (използвам „л*йнари“ като общо, някак интернационално понятие 😀 , неограничаващо се само на наша, местна почва) ще продължат да ни разиграват (ясно е, докато те решат сами да спрат и „благородно“ благоволят да ни подарят свободата и елементарните ни човешки права- като например правото на личен избор и правото сами да определяме как да изживеем живота си).
  В Америка имало бунтове на расова основа, казват (не гледам телевизия и не чета вестници поради простата причини, че нямам никакво желание да ме заливат с простотиите си). Дали обаче не е време за някакъв вид международни бунтове/бойкот на анти-коронавирусна основа? НЕ (подчертавам „НЕ“) подстрекавам към нищо. Просто си задавам въпроси…

  • #2 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 2 години)

   Да така е.Следващата стъпка към нашето поробване лукаво наднича зад ъгълът и тя е-задължително ваксиниране.Нещо гнило има в тази загриженост на фармацевтичната индустрия към „малкият“ човек…Дали тези ваксини няма да отключат заболявания останали в миналото на ЧОВЕКА или пък да предизвикат нови?…И съответно нови лекарства за лекуването им след това…Били безплатни ваксините…шит пълен,НЕ ПЛАТЕНИ СА ОТ НАС И НАШИТЕ ДАНЪЦИ…В днешното лицемерно време дори „мама на тате без пари не дава“…Затова от крайно ляво към крайно дясно…Какъв е този живот който избират мнозина-мъртви души в тлеещи и прогнили от консумиране телеса….А ОТНОСНО КЛАСАЦИЯТА БРАВО…ДОСТА ОТ НАС СТАРИТЕ ЦЕНИТЕЛИ НА МУЗИКАТА ГИ ПОМНЯТ ОТ МУЗИКАЛНИТЕ СПИСАНИЯ И ВЕСТНИЦИ когато все още излизаха у нас и в чужбина.За жалост в БЪЛГАРИЯ умряха поради факта,че доста уж фенове избираха да си купуват примерно две бири вместо книжно ЧЕТИВО прокламиращо и ПРОПАГАНДИРАЩО НАШИЯТ СВЯТ-МУЗИКА.Отвъд границата все още излизат малка част от рок и метъл прозорците като хартиен носител…А може би с бири по-лесно ще приемем новият модерен свят и духовната ни кастрация…АЗ ОТКАЗВАМ ДА БЪДА епизодичен герой в пиеса писана от мухлясал индивид с безполови белези…TIME IS HERE and then…тих ужас или прокобна скръб към нашето осъзнаване…Ние сме и ще….бъдем…поне се надявам и ми се иска/копнее…и….И ЧАКАМ НАЙ-НАКРАЯ НОВ KING DIAMOND…СЪЩО НОВ MERCYFUL FATE…ДА СЕ ПОРАЗМЪРДАТ ВЕЧЕ Аааааа…Време е…

   • #3 написан от Rockfan (преди 2 години)

    Да, и мен това с ваксините ми е много, ама МНОГО съмнително. От к’ъв чеп на алчните гъзове във фармацевтичната индустрия би им пукало за моето, твоето, здравето на баба Гинка от някое затънтено родопско селце? Ясно е- за да правят кинти и да спомагат за упражняването на контрол. То и затова продължава тая „евтина“ драма с уж много трудната „борба“ с пандемията. Брей, да еба ма’а му- в тоя супер модерен свят, в който в телефона ти се побира цял микро-компютър, сателити обикалят Земята, а медицината си играе на Господ и прави к’ви ли не чудеса, вече втора година не могат да ограничат и преборят вируса (пуснат между другото) от тях!!! Ай сиктир, някой сериозно ли се връзва на подобно театро?! Именно това е целта- хората толкова да се уплашат и уморят, че на драго сърце да приемат „безплатната“, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА обаче ваксина. Ай си се опънал, ай са те обявили за „Враг на народа“ и на всеобщото здраве…

    И да, това което казваш в първата част на коментара си е страшно ( и за съжаление- напълно възможно). А не по-малко страшно е, че с тая напреднала наука не знаеш к’во всъщност ще ти инжектират със спринцовката с „ваксина“. Нано-технологиите (предполагам) толкова напредват, че знаеш ли дали в същата тая спринцовка няма да има някакъв вид „чип“? Тогава съвсем няма да е нужно при следващата „пандемийка“ или пък просто така, без причина, Педро Педросов и компания да те заплашват на излизане от собствения ти дом да им пращаш СМС.. То тогава дори няма да е нужно да слагат и контролни пунктове и да затварят пътищата. С помощта на тоя чип е ясно колко по-лесно и удобно ще ни следят. А като не слушкаме- ясно какво…

 2. #4 написан от Анонимен (преди 2 години)

  Тези „класации“ са някакъв ужасен сбирщайн. Имам чувството, че всеки си е нашльопал каквото му е излизало през годината на suggestions там на каквато платформа си слуша.
  Може ли изобщо да споменавате групи като Mushroomhead в класация, или Igorrr който от „експериментални“ композиции не може да се слуша и 5 минути ако имаш каквото и да е чувство за музика.
  Имам чувството, е тук стремежът е бил да се покажат всички колко много неизвестни и експериментални групи слушат, а не реално да се отсеят добрите произведения за годината.
  Все пак мерси за идеите, признавам доста от нещата не съм ги слушал все още. Ще наваксам в близките дни 🙂

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото