Прекратявайки 4-годишното мълчание, решителните инди артисти от Чикаго The Walters ще оглавят първите си три концерта на живо след декември 2017. Анонсът идва след като бандата подписа с Warner Records насред успеха на песента им “I Love You So”, разпространила се вирусно в TikTok с над 376 хиляди създадени видеа от феновете. Песента бързо се изкачва по класацията Spotify Global Top 50, като в момента стои на  #39, както и на #40 в US Spotify Top 50 с над 4M стрийма на седмица.

Бандата споделя, “Здравейте, ние сме The Walters. Много се радваме, че света отново открива музиката ни, особено “I Love You So”. Тази песен започна кариерата ни и сега е песента, която отново събира бандата. Много сме развълнувани за бъдещето и нямаме търпение да споделим новата си музика с вас“.

Посещавайки и двата бряга, алтърнатив квинтетът ще изпълнява в The Bowery Ballroom в Ню Йорк на 6 декември и в The Regent в Лос Анджелис на 8 декември преди обещаващо незабравимо завръщане в  The Metro в Чикаго на 30 декември. Билетите влизат в продажба на 5 ноември в 10am местно време.

The Walters изкусно кръстосват замечтано звучене с корени в красноречиво умение за писане на песни, запомнящи се елементи и достойна за саундтрак инструментация, потопени в малко магия. Слушателите първи бяха омагьосани от чикагския квинтет  Luke Olson [водещи вокали, китара], Walter Kosner [водеща китара], MJ Tirabassi [ритмична китара, вокали], Danny Wells [бас] и Charlie Ekhaus [барабани]—с двойка любими на феновете мини албуми Songs for Dads [2014] и Young Men [2015]. Те плениха тълпите в големите локации на родния си град като The Metro, изпълнявали са на Riot Fest и оставиха публиката впечатлена на Lollapalooza 2017. След това пътищата им се разминават по време на паузата. В началото на 2021 музикантите отново се събират и започват да подготвят завръщането си, когато вайръл успехът на “I Love You So” ускорява процеса. Подписвайки с Warner Records, The Walters стартират нова ера през 2021 с първите си концерти от четири години.

The Walters Tour Dates

December 6      New York, NY                 Bowery Ballroom

December 8      Los Angeles, CA               The Regent

December 30    Chicago, IL                         Metro

Photo Credit: Kristina Pederson