Американските хард рок стоунъри THE SWORD се разделиха. Информацията за това решение научихме от изявлението на фронтмена John D. Cronise в социалните мрежи, което гласи:

Здравейте приятели, приемам го за моя отговорност да ви информирам, че след дълго размишление стигнах до трудното заключение, че е време дългата и легендарна кариера на THE SWORD да стигне до своя край.
Когато започнах работата си по групата през 2004 г., можех само да се надявам на успехите, на които се радваме, и се смятам за изключителен късметлия, че успях да си изкарвам прехраната почти две десетилетия. В това време всичко, което някога съм искал да кажа и направя с THE SWORD творчески, беше казано и направено, така че дойде време да премина към други начинания.
Благодаря на всички, които някога са идвали на концерти, купували са нашите албуми и сувенири и са ни подкрепяли през годините. Благодаря на всички, които са се занимавали с техника, организирали турнета, озвучавали или продавали сувенири за нас. Благодаря на всички групи, които са ни канили на турнета и на всички групи, които сме водили на турнета. Благодаря на промоутърите за местата, които ни резервираха и в които ни позволиха да свирим. Благодарим на продуцентите и звукозаписните инженери, които работиха по нашите албуми, и на лейбълите, които ги издадоха. Благодаря на Джош, нашия агент за резервациите, и Марк, нашия бизнес мениджър, които се радваме да считаме за приятели. И най-вече благодаря на колегите ми от групата – Kyle, Bryan, Jimmy и Trivett, за това, че имаха вяра в мен и ми позволиха да реализирам моите виждания. Вие пичове сте истински легенди.
Беше страхотно пътешествие. Сега е време за следващата глава..