THE SMASHING PUMPKINS разкриха обложката на новия си албум „Oceania“

THE SMASHING PUMPKINS разкриха обложката на новия си албум OCEANIA, който ще излезе на 19 юни от Martha’s Music/EMI Label Services. В България продукцията ще се разпространява от Анимато мюзик. Красивата призрачна снимка е дело на фотографа Richard Shay – син на чикагската легенда Art Shay.

OCEANIA е записан в частното студио на певеца/китарист BILLY CORGAN в Чикаго, заедно с останалите членове на групата: китариста JEFF SCHROEDER, барабаниста MIKE BYRNE и басиста/вокалиста NICOLE FIORENTINO. Силната колекция, състояща се от 13 парчета, е продуцирана от Corgan и Bjorn Thorsrud и миксирана от David BottrillТова е седмият студиен албум на THE SMASHING PUMPKINS и представлява „албум в албума”, тъй като е част от произведението-в-прогрес от 44 песни, TEARGARDEN BY KALEIDYSCOPE.

CORGAN споделя за процеса на създаване на албума

Известно време от работата по албума прекарахме в празен кино салон в Седона през зимните месеци в началото на 2011 г., нахвърляйки някои първоначални версии на песните, докато „опипваме” терена в емоционално отношение. В този вид процес не беше толкова различно от предишните албуми, когато работех в екип с групата, за да ми помогнат да определя семплите, които да доразвивам. После просто излязохме навън, на път и придобихме впечатление за това какво не работи вече за нас от динамична гледна точка. Потрудихме се здраво в насока да създадем пространство в музиката, но да не загубим емоционалната сила, която държа да има зад песните ми.

По отношение на концертите, THE SMASHING PUMPKINS потвърдиха участието си като хедлайнъри на фестивала Splendour in the Grass от 27 до 29 юли в Австралия. Събитието е вече разпродадено. Групата ще оглави и други концерти в Австралия и Нова Зеландия, за които предстои скоро да научим повече подробности.

Ето и съдържанието на новия албум OCEANIA:

Quasar
Panopticon
The Celestials
Violet Rays
My Love is Winter
One Diamond, One Heart
Pinwheels
Oceania
Pale Horse
The Chimera
Glissandra
Inkless
Wildflower

За групата:

The Smashing Pumpkins имат основополагащо значение в историята на съвременната музика с продажбите си от над 30 000 000 албума и многобройните си награди Grammy. Създадени в Чикаго през 1988 г., те издават Gish – техният изключително значим (и платинен) дебют от 1991 г., който е последван от още платинени и мулти-платинени албуми, сред които и девет пъти платинения Mellon Collie And The Infinite Sadness и четири пъти платинения Siamese Dream, както и Adore (от 1998 г., с платинен статус). Основополагащите хитове на бандата задават основната линия на съвременната алтернативна музика и продължават да същестуват в ефира на рок радиостанциите, като оказват влияние и на най-новото поколение. През 2007 г. The Pumpkins се завръщат с техния шести албум Zeitgeist. От тогава насам те не слизат от гребена на музикалната вълна и новите технологии с многобройните си онлайн издания.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото