„THE RIPPER“ доказа що е то Scream Machine

Неделя, 23.09. – клуб RBF. Ден, в който почитателите на класическия хеви метъл се срещнаха с един от големите вокалисти на нашето време – Tim Ripper Owens.

Концертът започна малко след 20 часа, на сцената се качи родната трибют банда Hammerhead, позната ни вече и от последния концерт на испанците Kathaarsys. Стегнатият им сет, ориентиран изцяло към парчетата на Metallica, успя да раздвижи публиката, много фенове вече тръскаха коси и припяваха на новия вокалист . Очевидно групата успя да привлече нови почитатели и след кратък 30-40 минутен сет, остави събралите се близо двеста души на следващата банда.

Ирландците Sandstone се качиха на сцената след съвсем кратка пауза и безцеремонно са заеха да да доразпалят духовете. Групата беше лично подбрана от Tim, като съпорт по време на цялото му турне. Въпреки слабата си известност у нас момчетата се справиха добре с поверената им задача. Отново след около 40 –минутно представяне Sandstone слязоха от сцената и се смесиха с тълпата, за да отдъхнат и видят гвоздеят на вечерта – „The Ripper“.

И последните, закъснели фенове заеха своите места и дори тези, които бяха излезли да пушат навън побързаха да влязат при първите звуци на “And … You Will Die” . Tim  доказа за пореден път на българските си фенове, че не случайно е минал през толкова много групи. Вокалните умения на бившия глас на Judas Priest и Iced Earth бяха на изключително високо ниво. Умело подбраните парчета  успяха да ни разходят през почти цялата му творческа кариера – ударно начало с „The Ripper“, „Victim Of Changes“ и „Burn In Hell“ (което можете да видите на клипа най-долу), разнообразено с класики на Dio и мейдънското – „Flight Of Icarus“. Групата, с която Tim работи в момента, беше изключително добре сработена. И четиримата неуморно подплътяваха високите писъци без да излизат на преден план. Толкова добре, че на едно от парчетата успяха да съборят дори няколко чинела. Благодарение на професионализма на бандата тази грешка изобщо не наруши  реда на събитията. Tim видимо се забавляваше, като дори за да избистри гласа си замени любимия си Monster с  наливна бира. В паузите между парчетата охотно контактуваше с предните редици, които плътно бяха обсадили сцената. За жалост сетът му трая малко повече от час и половина, но за това кратко време всички присъстващи се потопиха в историята  на метъла, като чухме дори и парчета от соловата му кариера, както и завършващото –Heaven And Hell.

Въпреки продължителните скандирания Tim не се появи повече след двата биса, но след кратка почивка се присъедини към най- верните си фенове, които останаха да го чакат. Хората успяха да се здрависат с него, да се снимат за спомен или да си вземат автограф върху току що закупения мърчандайз или върху плакат на събитието ( любезно предоставен от организаторите BGTSC за всеки желаещ).

Сетлист можете да видите по-долу. Снимки на трите групи очаквайте в най-скоро време в нашата галерия.

And…You Will Die
The Ripper
Victim Of Changes
Burn In Hell
Don’t Talk To Strangers
Scream Machine
When The Eagles Cry
Beyond The Realms Of Death
Blood Stained
Heart Of A Killer
Diamonds And Rust
Flight Of Icarus
The Mob Rules
Hell Is Home
Human Race
One On One
Бис:
Starting Over
Heaven And Hell

Групата на Tim Ripper беше в състав:

 

Dave Andrews – китари
Steve Deleu – китари
Nick Meganck – бас
Claudio Tirincanti – ударни

 1. #1 написан от Grim Ravisher (преди 10 години)

  Много ме е яд, че не отидох, но след един тежък рожден ден се оказахме масово без пари и неспособни… Но като гледам сетлиста, много съм изтървал…

 2. #2 написан от Еди (преди 10 години)

  Не разбрахте ли, че на тези пичове всички концерти са уникални!

 3. #3 написан от Оня до Еди (преди 9 години)

  Не разбра ли, че няма „тези пичове“?

 4. #4 написан от REYAV (преди 9 години)

  А вие всъщност за кои „пичове“ говорите, питам и двама ви?

 5. #5 написан от MadButcher (преди 9 години)

  REYAV, абе карай! ЛаФ да става !

 6. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 7. Коментари за тази публикация
В началото