„If he’s guilty, then he’s the devil and The Juice is Lucifer.“

Преди да започнете да четете си пуснете това. Препоръчително е.

Няколко неща, които трябва да знаете за Jucifer:
Групата е с 23-годишна история. Основана е през 1993 г. в Атланта, Джорджия от Gazelle Amber Valentine (китара, вокали) и съпруга ѝ Edgar Livengood (барабани). От 2000 г. двамата живеят съвсем по номадски, в движение. В постоянна тур обиколка, която минава през над 20 държави ежегодно (32 през 2013-та). На 11 май, по покана на ICREATIVE EVENTS, слъдж/дуум семейството достигна и до софийския клуб Live&Loud. Това, което слушате в момента (ако слушате) няма абсолютно нищо общо с концертите на Jucifer. Gazelle Amber Valentine свири закачена за стена от усилватели и няма и най-малък полъх от омайния ѝ глас.

Девет и трийсе минава. В клуба има по-малко хора, отколкото очаквах. Не разбирам защо след като слъджът е толкова модерен през последните времена, но явно София прелива отново от събития. Супер, нали…

На сцената мълчаливо и заплашително се издига обещаната стена, по-малкият вариант на беклайна им. Предупредени сме да си носим тапи за уши. Аз за пореден път благославям решението този концерт да не бъде в Три уши и естествено нямам тапи. Ще експериментирам със звуковите си граници на възприятие. Експериментът приключва точно в първите няколко секунди след като излизат и удрят тотала, ясно е – това ще е смърт.

Лицето на Valentine през цялото време, докато крещи и реве, е плътно забулено от платинено-русите ѝ коси. Tя води, а Edgar я слуша и неотлъчно следва, до достигане на някаква адска хармония между двамата. Аз обикалям обезумяла и смазана от шейсетонен звук из клуба. По някое време се озовавам до Шентов, с който невменяемо се споглеждаме и хванали се за главите, единодушно констатираме – „Fuck!“ Всичко продължава около 45 минути, а и няма как да е повече. Тотална смърт.

Слизат от сцената, а усмихнатата дама се разхожда и разговаря с хората. С най-омайния и нежен глас, който може да съществуа. Дори се извинява на фотографката ни за това, че преди малко е изритала фотоапарата ѝ.

Контрасти….

Сега си пуснете това:

 

СНИМКИ