THE FORESHADOWING покориха София за втори път

the-foreshadowing-poster THE FORESHADOWING не са съвсем непозната за българската публика група. Миналата година подгряваха MOONSPELL и още тогава показаха високата си класа и потенциал и спечелиха феновете на своя страна. Някои почитатели – сред които и аз – си пожелахме да ги видим на самостоятелен концерт. И ето, че тази година желанието ни се сбъдна, благодарение на Live&Loud.
В мразовитата ноемврийска вечер столичният клуб Live&Loud приюти концерта на италианските готик/дуум майстори. За подгряваща група бяха предвидени българите AEGONIA. Пристигайки пред клуба, видях, че вратите бяха отворили и най-нетърпеливите зрители вече са заели местата си. Присъстващите не бяха много, но в клуба витаеше загадъчната атмосфера на предстоящото събитие. Имаше леко закъснение в предварително обявения график, но то по никакъв начин не повлия на настроението на зрителите, а добре зареденият бар очакваше желаещите да се снабдят с любима напитка.
AEGONIA се появиха на сцената малко след обявения начален час. Въпреки малобройната публика нашенците се постараха да се представят по възможно най-добрия начин и определено се справиха с тази задача. Стегнат сет, нахъсани музиканти, въздействаща атмосфера и много настроение съпътстваха тяхното изпълнение. Наличието на фолклорни елементи в музиката им също допринесе за ефирното и магично усещане. Публиката им импонираше достойно. Отделеното им време измина неусетно, след което групата благодари на феновете и слезе от сцената, сподирена от овациите им.

Последва кратка почивка, в която присъстващите имаха възможност да се запознаят с мърчандайза, да изпушат по някоя и друга цигара, да пийнат бира и да си побъбрят. Интрото, с което започна изявата на хедлайнера, обаче, бързо-бързо върна излезлите. Публиката леко се увеличи, но пак бе все така не многобройна. Шестимата италианци излязоха и забиха в безкомпромисния си стил. Изпълнението им стартира с “Havoc” – парче от излезлия през 2012 г. трети албум на бандата “Second World”. Като цяло музикантите представиха песни от всичките си албуми с лек акцент върху дебюта “Days Of Nothing”, излязъл през 2007 г. Още от началните минути си пролича амбицията на италианците да се докажат пред нас, раздавайки се до последно. Зрителите може и да бяха малко, но компенсираха с мощна подкрепа. Постепенно в хода на изявата пред сцената се появиха по-разгорещени фенове, които допълнително нахъсаха и без това надъханите музиканти. След изпълнението на “17” вокалистът Marco Benevento представи членовете на групата, които бяха бурно аплодирани.
Впечатляващата изява на THE FORESHADOWING приключи с две парчета от първите им два албума “Days Of Nothing” и “Oionos”“Departure” и “Chant Of Widows”. Но това не бе краят. Бандата се качи отново на сцената и изсвири още две композиции – “Eschaton” и “Aftermaths”. Тук вече бе сложен окончателният край на концерта. Музикантите се поклониха и триумфално напуснаха сцената, а зрителите им отвърнаха със сърдечни овации. След това италианците слязоха при феновете и не отказаха снимки и автографи на никого. С оглед задоволството, което изпитаха от посрещането им, можем да се надяваме, че това няма да е последната изява на THE FORESHADOWING на българска земя.

Сетлист:

1. „Intro“
2. „Havoc“
3. „Two Horizons“
4. „The Forsaken Son“
5. „Days Of Nothing“
6. „The Wandering“
7. „Death Is Our Freedom“
8. „Oionos“
9. „17“
10. „Departure“
11. „Chant Of Widows“
Бис:
12. „Eschaton“
13. „Aftermaths“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото