The Dialogics смесват алтернативен рок и градска неоромантика

Дебютната песен на групата, „Градът“ е с моментално разпознаваемия вокал на една истинска градска легенда – Димитър Василев – Нуфри

Новата българска рок група The Dialogics е следствие от две щастливи случайности. Първата е срещата в музикален магазин между китариста и композитор Даниел Елисеев (добре познат на любителите на прогресив рока с двата албума на DEP, “Night Shadow” и “Lost Humanity“) и китариста Александър Георгиев – продуцент и издател на легендарни за българската рок сцена групи, като Уикеда, Babyface Clan, Infinity, както и музикален мениджър, работил с банди като Пиф, Д2, Анимационерите, Остава, Стейн и дуeта Авеню. Втората е, че двамата бързо установяват, че имат много допирни точки по отношение значимостта на музиката в живота им и силната любов към суровата енергия и социален бунт на рокендрола и класическия пънк. Третото парченце от пъзела се появява в лицето на Димитър Василев-Нуфри (Пиромания, Panican Whyasker, Jasmine Whale) – също рокендрол агент до мозъка на костите си и знакова фигура за българската сцена от средата на 90-те до днес. „Нуфри е много изразителен и като личност и като глас. Отделно сме от едно и също поколение и някак споделяме общи ценности и принципи. Текстовете му също са много изтънчен микс от изповед, откровение, послание, сатира и шарж. Не бихме могли да си мечтаем за по-подходящ певец и автор на текста за дебютното ни парче“, споделя Даниел.

На този етап The Dialogics е замислен като студиен проект, в който, освен Даниел и Александър, участват още Алек Цандев (бас) и Георги Варамезов (барабани). Въпреки че към момента плановете са да направят още парчета с Нуфри, основната идея е да се включат и други певци – както известни, така и нови таланти, повече или по-малко непознати за широката публика. До края на годината предстои излизането и на втори сингъл, като крайната цел е през 2023 да се появи и дебютния албум на The Dialogics.

Реализацията на сингъла и видеото на “Градът“ е с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Режисьор на видеоклипа е Калоян Николов от продукционно студиo Black Stamp. Песента е записана и миксирана в студио „Ретро“ от Станислав Донев – Митеран. Мастерингът е на Пийт Меър, работил с артисти като Ю Ту, Лиъм Галахър, Дъ Пиксийз и Ник Кейв. Цялостната визуална концепция и комуникация е дело на Иво Кукера Христов, а снимките са дело на фотографa Елена Ненкова.

„Градът“ на The Dialogics вече е в най-популярните музикални платформи.