Чуйте нова песен на DEW-SCENTED

“Thrown To The Lions”, чисто нова песен от немските трашъри Dew-Scented, може да бъде чута по-долу. Парчето е от новия албум на бандата “Icarus”, който предстои да излезе на 30-ти юли (Европа) чрез лейбъла Metal Blade Records.

Вокалистът на бандата Leif Jensen коментира:

“Thrown To The Lions” е сред моите любими парчета от “Icarus” и това, което всички знаехме, е че ще стане добро попълнение за нашите лайв сетове. Песента идва с яростни китарни рифове. Текстово, идеята бе да илюстрираме истинската варварска кръвожадност в древните времена на гладиаторските битки и бруталността на така наречените “damnation ad bestias”. Това е едно от най-екстремните наказания  в историята, най-вече защото е било превърнато в публично празнуване на ритуал! Определено е отвратителна тема, която подсилва твърдостта на песента… и мъчителните провлачени „писъци“, които издава китарата във втората част на солото също са доста силни!

В албума “Icarus” са включени и няколко гост-участия: Dan Swano (Edge Of Sanity, Bloodbath), Rob Urbinati (Sacrifice) и Dennis Schneider (Retaliation, Final Breath).

Icarus

В предишно свое изказване, Leif Jensen определя главната тематика на “Icarus” като „модерна, много апокалиптична адаптация на елементи от мита за Икар, много символизъм и няколко други сюжета, типични за Dew-Scented. Албумът е записан в Soundlodge Studio с продуцент Jorg Uken (Nightfall, Suicidal Angels, God Dethroned). Обложката е дело на Bjorn Goosses от Killustrations.

Най-новото попълнение в Dew-Scented е китаристът Marvin Vriesde (Severe Torture), с което настоящият състав на бандата става:

Rory Hansen – Guitar
Marvin Vriesde – Guitar
Leif Jensen – Vocals
Joost van der Graaf – Bass
Koen Herfst – Drums
* отляво надясно на снимката

Dew-Scented / 2012

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото