The-MartianВ новия трейлър на „Марсианецът“ звучи класиката на  Jimi Hendrix – ”All Along the Watchtower”.

Във филма се разказва как по време на пилотирана мисия до Марс, след силна буря, астронавтът Марк Уатни (Мат Деймън) е счетен за мъртъв и е изоставен от колегите си. Но Уатни оживява и се озовава съвсем сам на враждебната планета.

Разполагайки само с оскъдни запаси, той трябва да се осланя на своята изобретателност, съобразителност и дух, за да оцелее и да намери начин да сигнализира на Земята, че е жив.

Песента подхожда на сценария, особено началото : „There must be some kind of way out of here.“

„All Along the Watchtower“ е песен на Bob Dylan ot албума „John Wesley Harding“ 1967 г. Няколко седмици след издаването на албума на Dylan, Dave Mason от TRAFFIC и Jimi Hendrix дискутират този албум на един купон, като най-силно впечатление им прави песента „All Along the Watchtower“. Няколко дни след това двамата започват усилена работа по парчето. Jimi Hendrix кара Mason да запише 20 пъти акустичната ритъм част. Разочарован от това как звучи парчето басистът Noel Redding напуска студиото по средата на записите. До смъртта си през 2003 г. година той ще предпочита версията на Bob Dylan. След напускането на Redding Mason поема баса, но в крайната версия на бас свири Jimi Hendrix. След като песента е завършена, докато я прослушват заедно за пръв път, Hendrix не остава доволен и през следващите месеци прави промени. Когато започват записите тя е тиха акустична балада като оригинала, но впоследствие на много часове записи на китарни части, песента в завършен вид излага на показ неоспоримия ритмичен гений на Hendrix.