SYN ZE SASE TRI с концерт и в Бургас

На 27-ми ноември в добре познатия бар „Роял” в Бургас ще се проведе концерт на румънската блек метъл банда Syn Ze Sase Tri, която понастоящем е на източноевропейско турне по повод представянето на албумите си „Intre Doua Lumi” („Между два свята”) и „Sub Semnul Lupului” („Във вълка”). Началото на концерта е обявено за 20:00 ч., а цената на входа, както и съпорт бандите ще бъдат ясни до ден-два!

Ден по-рано бандата ще се изяви и на варненска сцена, повече инфо за което – ТУК.

Малко информация за това кои са Syn Ze Sase Tri

Syn Ze Sase Tri са основани през 2007 и обясняват, че името им идва от старорумънски диалект и означава „Аз съм онзи, който носи тройната шестица”. Интересното е, че според древните предхристиянски поверия в Трансилвания се е считало, че тройната шестица е символ на успех и късмет. Групата се събира с цел да свири и представя по света румънска блек метъл музика съчетана с вдъхновени от древната трансилванска история, култура и митология текстове.

Основатели на Syn Ze Sase Tri са Corb, Hultan и Strigoi, като малко по-късно към тях се присъединява и вторият китарист Spin. Квартетът веднага започва работа по дебютен албум, но са затруднени от забавяне с издателския договор за диска и това спира временно процеса на композиране и записи. Междувременно Corb и Spin се присъединяват към легендарната румънска банда Negura Bunget като заместници на напусналите Hupogrammos и Sol Faur.

Въпреки регулярните спирания в активността на групата музикантите продължават работата си по албума, а същевременно представят новия член на бандата – соло-фронтменът Lycan, който внедрява своя дет-метъл стил на пеене в блек метъл звученето на музиката.

Хубавите новини за Syn Ze Sase Tri идват през 2011 г. с издателския договор с италианаския лейбъл Code 666 и резултатът от сътрудничеството е дискът „Intre Doua Lumi” – впечатляващ дебют, който съчетава симфоничен блек метъл с история и митология, а звуците от природата – крясъци на врани, вълчи вой, горски звуци – допринасят за неповторимата атмосфера, която струи от диска.

През май 2012 г. излезе и вторият албум на румънците „Sub Semnul Lupului” (бълг. „Във вълка”, отново чрез Code666 Records), който ще бъде представен на живо пред бургаската публика в бар „Роял” на 27.11. 2012 г.

От създаването си през 2007 г. досега Syn Ze Sase Tri имат многобройни самостоятелни концерти, а освен това свирят като съпорт банда с групи като Lord Belial, Graveworm, Benediction, Holy Moses, Todgelichter, Blutmond, Manowar, Dimmu Borgir и Overkill.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото