THRASHING MANIA VII: ХАДЕС, EUFOBIA, SAVAGE RAVAGE

Напомняме ви!

THRASHING MANIA VII ще се състои на 14 януари 2012г., събота, в The Box, София. Клубът отваря врати в 18:30 часа. В събитието ще вземат участие три български групи Хадес, Eufobia и Savage Ravage.

Вход: 10лв.

 Ето и график на представянето на групите:

 18:30 – 19:10 – SAVAGE RAVAGE

 19:20 – 20:00 – EUFOBIA

 21:10 – 22:00 – ХАДЕС

 Организатори на концерта са BGTSC и THRASHING MANIA с любезното съдействие на

предаването „От Другата страна” по радио Варна с водещ Мартин Николов, Metal Hangar 18, Bg Music News, www.vayer-electric.com

 Facebook страница: http://www.facebook.com/events/278615368839437/

 Група Хадес е създадена през 80-тте години в град Варна. В момента нейните две песни «Шутът» и «Надпис върху чаша от череп» са на второ и четвърто място в класацията на Z-Rock радио Каменица ROCK40.

 Траш – хеви групата “Хадес” е създадена през 1986 във Варна от Павлин Нейчев (соло-вокал и текстописец), Константин Джамбазов (китара и композиции), Арменак Тертерян (барабани) и Юлиан Колев(бас). По това време членовете и са били на невръстна ученическа възраст и започват съвсем на шега да се учат да свирят и композират в стила,вдъхновени от тогава модерните спийд и траш банди “Металика” ,”Слейър” , ”Екзъдъс” , “Дистракшън” и др. Не на последно място са и влияния от популярни през 80-те години хеви-метъл групи като “Айрън Мейдън” , “Джудас Прийст” ,японските торнада “Лауднес” и други от този бранш(както и шведския маестро Ингви Малмстийн). Постепенно група ”Хадес” се формира като по-сериозна група и започват изявите на сцена,които са посрещнати с огромен ентусиазъм от младата аудитория първо във Варна,после и по градовете,където бандата впоследствие прави концерти(Добрич,Шумен,Бургас и др.) Най-голямото постижение е участието във фестивала във варненския летен театър с водещ Сергей Джуканов,където групата прави особено добро впечатление и е поканена на интервюта в местния вестник “Варненско дело” ,както и в радиото, и самият Джуканов много ласкаво се изказва за тях. Група “Хадес” съществува, свири и твори в периода 1986 – 1988 – септември,когато членовете и постъпват в родната казарма.През този период за кратко в групата са свирили също така Благовест Тасков – китара, Светлин Иванов – китара, Константин Апостолов – китара, Иван Костадинов – китара. Песните от този албум са композирани и свирени още тогава – през периода 1986 – 1988 г. И сега, след 21 години – през 2009 г. са записани без много промени. През лятото на 1988 година фронтменът и вокалист на “Хадес” Павлин Нейчев напуска групата и останалите членове се решават на много смел ход – да направят инструментален концерт. Константин,Юлиан и Арменак дълго време композират и репетират инструментално,повлияни от тогавашните китарни герои Ингви Малмстийн,Тони Макалпайн и др. – и най – сетне концертът се осъществява във Варна през септември – същата година – малко преди разпадането на групата. “Хадес” е име във Варна, което всеки, който е бил млад и се е увличал по твърдия рок през 80 – те години помни. През 2009-та година членовете на групата се събират и водени от мили спомени по миналото и любов към този вид музика решават и записват диск с песните,композирани и свирени през онези времена.Албумът се казва ‘Хадес – 1987 – 2009’ и е  издаден от Ozz Music – Варна. В момента групата усилено работи по второто си творение.

  1. #1 написан от манол (преди 10 години)

    Те нали нов(втори) албум подготвяха.За пръв път прочетох още края на септември 2011,че работят върху нов материал.

  2. #2 написан от REYAV (преди 10 години)

    Да, така е. Новината е непълна, благодаря.

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото