СВЕТЛЬО&THE LEGENDS И DOWNSLOT също ще свирят на SOFIA METAL FEST

SOFIA METAL FEST 2016 - FINAL-1Вижте групите по дни и примерната схема на събитието!

 Както знаете 8 април стана част от програмата на SOFIA METAL FEST 2016. Организаторите от BGTSC декларираха, че в този ден на сцената ще се изяват групи от страната и региона, а за притежателите на двудневен билет и за тези на два единични за 9 и 10 април входът ще е свободен. По долу Ви представяме накратко групите за 8 април и пълният списък на участниците по дни.

СВЕТЛЬО & THE LEGENDS тържествено ще закрият програмата на 8 април. Добре познатата на феновете у нас формация ще поднесе своя специалитет от пънк-рок-метал подправен с етно-фолк и уестърн елементи. Групата се състои от музиканти участвали в култови формации като Хиподил и Холера дали тласък и изиграли важна роля във формирането на ъндърграунд сцената у нас още в края на 80-те на отминалият век. Групата е основана през 2007-ма година и имат два издадени албума „Bulgarno” и „Iban”. В момента са в състав Светльо Хиподилски (вокали), Ники Добрев – Мъни (китара), Боби Рашков (бас), Петър Александров (барабани), Влади Митин (тромпет) и Иван Мечкаров (акордеон), като правят колаборации и с други доказали се музиканти.

VELIAN е сравнително млада формация, сформирана от Иван Иванов – вокали, Антонио Митов – бас, Дилян Недев – китари, Велизар Болчев – ударни и Васил Симеонов – китари, добре познати музиканти сред интересуващите се от случващото се в ъндърграунд сцената у нас, участвали в известни на българските фенове групи като Wartime, Progression и Fanagoria.

Стилът на групата е смес от пауър и мелодичен дет метъл, подправена с щипка готически романтизъм. Наскоро групата издаде и първото си EP „Fireflies“.

AN THEOS са епик фолк метъл група от Румъния, създадена през пролетта на 2010 година. Основата на музиката и текстовете са от и за древните карпатски хора.

През април 2013 година групата издаде първият си макси сингъл „Chemarea Strabunilor“ (The Call of the Ancients). Първият им албум се очаква през тази година. Освен в родната си Румъния, групата има зад гърба си концертни участия в Италия, Чехия, Унгария и на сцената в Каварна миналата година.

DOWNSLOT са добре позната и обичана от родните фенове банда, сформирана през 2008 година. През юни 2012 издават дебютния си албум „GOD IS WAR“ подкрепен със солидна обиколка и представяне в родните клубове. Втория студиен албум е въпрос на време, за да стане факт.

В момента групата е в състав Илиян Шиклов – вокали и бас, Иван Делибалтов – китара, Васил Андонов – китара, Стоян Илиев – барабаните. Групата направи много добро впечатление при участието си с Testament в София и на W:O:A Mettal Battle Bulgaria.

ANEKDOT е млада русенска траш метъл група създадена от младежи на 7 декември 2012 година. От 2013 г. групата участва в различни фестивали и конкурси за младежки рок групи в страната, където жури са уважавани български музиканти, продуценти и журналисти, печели призови места за авторска музика, включително и професионален запис на авторски песни. През май 2015 г. „ANEKDOT“ участваха и на W:O:A Mettal Battle Bulgaria където групата се представи много добре. В края на юни групата реализира три участия в рамките на по-малко от 12 часа: На 30.06.2015 г.- „Дунав Рок Фест“ – Русе с група „Аналгин“, по-късно същата вечер – „Джулай Морнинг“ в Тутракан, където си партнираха с Кен Хенсли от „URIAH HEEP“, а на 01.07.2015 участваха в „Джулай Морнинг“ в Камен бряг, като там свириха още Б.Т.Р и Джон Лоутън. През септември 2015 г. младежите подгряваха легендите NAZARETH на GREEN ROCK FEST Русе.

Ето и подредбата на всички групи по дни:

  • 8 април – SVETLIO & THE LEGENDS, VELIAN, AN THEOS, DOWNSLOT, ANEKDOT
  • 9 април – PARADISE LOST, FINNTROLL, TIAMAT, WOLFHEART, SAINTS‘N’SINNERS
  • 10 април – KREATOR, POWERWOLF, BATTLE BEAST, EVIL INVADERS, DIRTY SHIRT

 

SOFIA METAL FEST 2016 ще се състои на 8, 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала „Универсиада“. Вижте и примерната схема на мястото за провеждане. Организатор – BGTSC.

В сърцето на София ви очакват ексклузивни концерти и стотици приятели!!! \\mm//

Билетите се  продават в мрежата на Eventim.bg в цялата страна, Сърбия и Румъния.  Билети се продават в Солун и Истанбул.

Предстои оповестяването на допълнителна информация.

sofia metal fest Site Plan - shema

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото