Литовската дет – дуум банда SULLEN GUEST издаде третия си албум през 2021 година.  „Chapter III”и е основан на Old School death / doom звука, като в същото време е смесен с по-ярки мелодии и по-примамливи ритми.
Една от най-важните роли в албума е поверена на емоционалният вокал, който неминуемо принуждава слушателя да изпита емоцията на лиричния герой. Основното вдъхновение в текстовете е болестта на душата, смъртта и крехкостта на живота.


Групата има нов член в лицето на басиста Mortem и продължава да твори. През тази година очаквайте новото EP “Phase”.
Новият материал е вдъхновен от идеята, че всеки човек е принуден да премине през 5 основни чувства, когато изгуби себе си в скръб. Всяка песен има свое настроение, което корелира с точния етап на скръбта.
Звукът в него е по следите на своя предшественик, но с още повече вокални емоции и по-грууви бас реплики.
По-рано тази година групата публикува първата песен от “Phase”, наречена “Come With Me”. Неговата прелюдия – покана от мрачни емоции да започне това неприятно, но непобедимо пътешествие. Музикалното видео може да бъде намерено в YouTube.

“Phase” ще бъде четвъртата творба в дискографията на групата. Той ще бъде пуснат през първото тримесечие на 2022 г.
Значението зад името „Намусен гост” представлява преживявания и емоции, с които неизбежно сме принудени да се сблъскаме в живота си: болка, смърт, самота, страх, предателство… Всеки един от нас е бил посетен от тези намусени посетители.

Sullen Guest – Phase:
1. Come With Me (6:54)
2. Voice Of The Subconscious (9.26)
3. Assent (6:50)
4. Come With Me [Instrumental] (6:54)
5. Voice Of The Subconscious [Instrumental] (9.26)
6. Assent [Instrumental] (6:50)