Steven Tyler ще помага на жертви на насилие

steventylerjaniesfund

Steven Tyler е подел инициатива под името на една от най-известните си песни с AEROSMITH. Janie’s Fund, чието име произлиза от “Janie’s Got a Gun”, е създаден в партньорство с Youth Villages в подкрепа на момичета, които са били обект на насилие и посегателство.

„Като баща и дядо, аз искам да съсредоточа енергията си върху нещата, които наистина имат значение и оставят след себе си нещо друго в този луд свят, освен моята музика. Създадох Janie’s Fund с цел да се даде глас на милионите жертви, които не са били чути и насърчавам всички да се присъединят към мен в тази мисия.“ – споделя Tyler в съобщение за пресата.

Първоначалното набиране на средства започна вчера и ще продължи до края на годината. Тези, които се регистрират през този период и станат членове  на фонда, ще получат лимитирани от Tyler официални артикули. Сред другите награди е шансът да спечелите VIP пакет чрез Prizeo, който включва покани и възможност да се срещнете и поздравите с Tyler преди предстоящ концерт. Всички учредители също така ще бъдат признати на официалния уебсайт за благотворителност.

Tyler също привлича помощта на звезди като Боно, Елтън Джон и други, за да допринесе за повишаване на осведомеността.

Janie’s Got a Gun е написана от Steven Tyler и Tom Hamilton. Първоначално е озаглавена „Danny’s Got a Gun“ , кръстена на близък приятел на Tyler, но по-късно името е променено. Песента е втори сингъл от албума Pump от 1989 г. Tyler казва, че е измислил името и мелодията, преди да знае в каква посока иска песента да се развие. Отнело му е девет месеца, за да завърши текста. След като прочел статия в Newsweek за жертвите на нападения с пистолет, той е свързал песента с темата за случаите на малтретиране на деца и кръвосмешение.

„Наистина съм адски ядосан, че никой не отдава почит на онези, които са били малтретирани от мама и татко – казва Steven.

Строфата He jacked a little bitty baby в оригинал е била He raped a little bitty baby“ , но е променена впоследствие. Песента е една от малкото песни на AEROSMITH, които се занимават с тежък социален проблем. Текстът е за едно момиче на име Джени, което се решава да отмъсти на баща си след като дълги години е била сексуално малтретирана от него. Тъмното лирично съдържание е в тежък контраст с донякъде безгрижния тон на музиката, но това може би е търсен ефект.

http://www.janiesfund.org/

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото