STEREOPHONICSimage002STEREOPHONICS издадоха новия си албум ‘Kind’ чрез Parlophone Records. Албумът е наличен на стандартно CD, CD специално издание, 12” плоча, ексклузивна лимитирана плоча, касета и в дигитален формат. Великобританското турне през 2020 ще се отбие и в Лондонската арена О2 на 6 март.

 

Слушайте ‘Kind’ в:

Spotify: http://bit.ly/SpotifyKindAlbum

A1 Xplore Music: http://bit.ly/A1KindAlbum

Apple music: http://bit.ly/AppleMusicKindAlbum

Deezer: http://bit.ly/DeezerKindAlbum

Заедно с новия албум идва и нетърпеливо чаканото турне по залите на Великобритания. След наскоро съобщените начални дати в University’s Mountford Hall в Liverpool на 18 януари и Leeds’ O2 Academy на 19 януари, турнето продължава на 28 февруари в Sheffield, FlyDSA Arena и се отправя към London, O2 на 6 март преди кулминацията за 2 големи изпълнения в Motorpoint Arena, Кардиф, на 14 и 15 март. Пълните дати и детайли за описани по-надолу.

Записан за само 11 дни в The Distillery, Wiltshire, ‘Kind’ е съвместно продуциран от Kelly Jones и George Drakoulias (Tom Petty & The Heartbreakers, Screaming Trees, Primal Scream). За звукозаписната сесия са използвани минимум студийни техники, презаписвания и технологии. Този разголен, суров подход при създаването и записването на песни дава възможност на слушателите да уловят енергията на една от най-дългогодишните британски групи. Изпълненията се водят от отличителните и емоционални вокали на Jones, които разкриват една сурова уязвимост, нечувана досега. Резултатите са един искрен и изпълнен с надежда албум на нашето време, и един албум, който стои рамо до рамо с най-добрите работи на групата.

Kelly Jones казва: „Последното ни световно турне беше през септември 2018 г. в Бруклин – свършено беше с мен, не бях писал песни, нищо ново, мислех да се отделя за малко. И тогава до ноември имах доста песни, които просто излязоха от мен, пълнех страници с текстове, без драскания, напълно завършени песни. Те станаха много искрени, и за да бъда честен, куп наистина уязвими песни за неща, които все още не бях осмислил за себе си, песните започнаха да ми дават понятие как се чувствам. Не знаех дали хората ще искат да ги чуят или харесат или пък нямах против да е така, просто исках да ги изкарам от себе си. Така че, когато се превърнаха в албум, исках само да уловя искреното от тях и така записахме албума за 11 дни. ‘Fly like an Eagle’ е една от първите, които написах и усещам, че покрива до голяма степен смисъла на албума и думите сами дойдоха – wanna fly like an eagle, and dare to reborn’ – не в религиозен смисъл, а за промяна и развитие, да не се учиш да разчиташ на зоните на комфорт в живота ти. И като хора всички ние се преобразяваме в нови и различни версии на себе си. Не трябва да оставаме същите”.

С безпаралелна продължителност и дълготраен успех, Stereophonics са група, изпечена във фабриката на популярната музика. С ‘Kind’ Kelly Jones продължава да циментира своето място между великите британски песнописци със способността да прави „рисунки“ и да улавя истината и красотата от ежедневните си наблюдения, като се потапя в своите собствени житейски преживявания. Постигнали 6 № 1 албума, 10 топ 10 албума, 23 награди за платинени продажби, 8.5 милиона продадени албума само във Великобритания, 5 номинации за награди BRIT и 1 награда BRIT, и все още основни изпълнители по арени и фестивали с легиони посветени на тях фенове, Stereophonics стоят като непреодолимите великани на сегашната музикална сцена.