SOUNDPROPHET представят Antimatter

Днес е премиерата на Antimatter – новия сингъл на Soundprophet. Aлтернативната банда се завръща с първата си нова авторска музика от три години насам с премиера в петък в 11:00 в YouTube канала си, а парчето е деликатна и мъдра елегия, с която Пенко, Митко, Георги и Ники се завръщат категорично на музикалната сцена.

Аntimatter идва с дълбочината и емоционалния размах, които българските почитатели на алтернативния рок са свикнали да получават от Soundprophet. Новата песен на бандата е проницателен и изящен разказ за опустошителните сили, властващи във века, в който живеем и всички преходни удоволствия, които нашето време предлага – тези, които ни съблазняват и покриват с лепкава антиматерия светлината, любовта и смисъла на думите и взаимоотношенията ни с останалите. „Днешният свят ни предлага множество заместители на истинските неща. И ние сме сякаш засмукани от тяхната привлекателна сила като в някаква черна дупка. Нямаме време, нямаме пространство в сърцето си, в ума си за обикновените човешки радости, а сме ги заменили с модерните изкушения – телевизия, интернет, време с телефон в ръка, фалшиви новини и със суетната ни игра в мрежата,“ споделя Пенко Скумов, автор на текста към парчето.

Емоционален и изключително въздействащ е и видеоклипът към Аntimatter. Той е по идея и изпълнение на талантливия творчески тандем Антония Гласкова и София Зашева. Антония, която е графичен дизайнер и фотограф и София, ретушор и асистент фотограф, обединяват сили през 2017 за редица лични идеи с фокус „бягството от съвършения образ“, сред които много фотографски проекти и още два музикални видеоклипа – Decompression на 40 Days Later и Камък на Smallman.

Без съмнение, настроени на една и съща гръндж честота, режисьорите дават роля на всеки един от членовете на групата със собствена история във видеото, за да допринесат за общия мотив в песента, с която Soundprophet се завръщат на българската рок сцена.

SOUNDPROPHET, които имат издадени два албума – More Than Any Spoken Words през 2013 и Revelation през 2017, днес е част от яркото независимо обединение на алтернативни музиканти Projector Plus заедно с ALI, ME AND MY DEVIL, STOP THE SCHIZO, NO MORE MANY MORE, NIB: NOW IN BULGARIA, JIN MONIC, LEK CITY CASE, HELLION STONE, CASUAL THREESOME, DER HUNDS, GREESH и BLOODRUSH.

Soundprophet са:

Пенко Скумов – вокали

Митко Пешев – китара

Георги Михайлов – бас китара и вокали

Николай Иванов – барабани

@Spotify Soundprophet

@Facebook Soundprophet

@Instagram Soundprophet

@Youtube Soundprophet

  • Photo credits: Чавдар Чернев, Антония Гласкова
  • Video credits:

https://www.behance.net/glaskova

https://www.behance.net/sofiazasheva

Аntimatter

Продуцент: Soundprophet / Мартин Евстатиев

Музика: Soundprophet

Текст: Пенко Скумов

Аранжимент: Soundprophet

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото