SORCERER издават винилов сингъл и готвят нов албум

sorcerercoverШведската епик дуум група SORCERER, в чийто състав влизат бивши членове на TIAMAT, THERION и LION’S SHARE ще пуснат седем инчов винил с две нови песни. Това ще се случи на 6 септември. Заглавната песен е “Sirens”, а на втората страна ще бъде записана песента  “Disciples Of The Dark”. Сингълът ще бъде достъпен в три цветови варианта, всеки от които строго лимитиран. Черен вариант, тиражиран в 300 броя, тюркоазен – 200 броя и безцветен – 100 броя.

Освен това SORCERER са завършили записите на нов студиен албум, който е плануван да бъде издаден до края на тази година. Подробности групата ще обяви по-късно.

SORCERER се появяват в Швеция в края на 80-те и стават една от първите групи, чийто стил се определя като епик-дуум метъл. Заедно с CANDLEMASS сцената по това време е била представена само още от SOLITUDE AETURNUS и WHILE HEAVEN WEPT.

През 2015-та групата подписа договор за два албума с Metal Blade и не много дълго след това се появи „In the Shadow of the Inverted Cross“ (2015). Вероятно това ще е вторият от договорените албуми. В очакване сме на подробности.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото