SOLSTAFIR за първи път в България

SOLSTAFIR POSTER 19 February 2015Исландските пост-метъл величия с концерт в Mixtape 5 на 19 февруари по покана на BGTSC и Rawk’n’Roll.

Ние, от Metal Hangar 18, първи ви съобщихме добрата новина преди броени дни.

„Брилянтен“ е едно от най-честите определения из медиите за тазгодишния епос на исландската атмосферична банда Solstafir. И не е случайно, че точно с тази група BGTSC и Rawk’n’Roll си стискат ръце за пълноценно сътрудничество. Solstafir прекрасно съчетават ледените китарни пасажи на северния метъл и елегантното мелодично звучене на меланхоличния пост-метъл. Точно това ни очаква на 19 февруари 2015 в голямата зала на Mixtape 5.

 Solstafir са заедно от 90-те, като с годините постепенно отърсват ранните си викингски и блек метъл влияния, за да се насочат към експериментално и мелодично звучене. Избрали родния си език за изразно средство в песните, исландците се открояват ярко на картата на съвременната мелодична метъл сцена. Последният им запис „Ótta“ излезе този август и вече заема челните места на класациите за албуми на 2014. Към момента Solstafir са едно от най-впечатляващите имена, които феновете на интелигентния и атмосферичен метъл могат да гледат на живо.

От днес билети ще се продават ексклузивно онлайн и в мрежата на Eventim. На касите в Germanos, Пикадили, Orange, Фотосинтезис, Easy Pay, Техномаркет, Technopolis, OMV, Office 1 Superstore, Usit Colours, Магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. До 29 декември билетите са на цена от 30 лева. От 29 до деня на концерта цената на пропуските ща е 35 лева, а при налични в деня на събитието и на място в клуба ще са 45 лева. Предстои оповестяването на още групи и подробности! *Клубът не работи с резервации **Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe ***Гардероб – упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv Организаторите препоръчват навременното закупуване на билетите и спазването на реда в клуба!

 

 

Solstafir в bandcamp

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото