Lindy-Fay-Hella-Seafarer-digipack-CD_4388Ангелогласната вокалистка на Wardruna Lindy-Fay Hella ще издаде солов албум на 20-ти септември. Творбата ще носи името „Seafarer“ и ще излезе чрез Ván Records! Позната досега предимно като дамският глас във Wardruna, Lindy-Fay Hella тръгва по нов, дълбоко личен музикален път. И въпреки безспорните елементи, свързващи я с основния ѝ проект, „Seafarer“ е създаден изцяло според визията на своя създател.

Музикалната концепция на албума се гради около предизвикателния глас на Hella. Първоначално музиката се ражда и структурира върху мелодиите и интонациите на човешкия глас, но впоследствие са добавени перкусии, синтезатори и ефекти, оформящи рамката, през която се разливат изящни вокали.

Идеята за „Seafarer“ се заражда през февруари 2017-та година, когато соловият експеримент на Lindy я води към студиото. Постепенно вокалистката кани други музиканти да се присъединят към света, който тя създава, започвайки с Herbrand Larsen (ex-Enslaved), както и нейния братовчед Ingolf Hella Torgersen. Всеки новопривлечен музикант получава само един съвет – да се включи с инструмент по свой избор. Резултатът е палитра от емоции: детайл върху детайл, мънички парченца, създаващи богата цялостност. Сред гостите в албума е и Kristian Eivind Espedal (Gaahl).

Песните в албума, както и видеото към заглавното парче (с режисьор May Husby) можете да видите долу:

01. Seafarer
02. Two Suns
03. Skåddo
04. Bottle Of Sorrow
05. Nåke Du Finn I Skogen
06. Mars
07. Three Standing Stones
08. Tilarids
09. Horizon