Снима се документален филм за LYNYRD SKYNYRD

lynyrdskynyrd

Изданието Variety съобщава, че Neill Byrnes и Anthony Rocco Bovo ще изиграят Steven Tyler и Joe Perry от AEROSMITH в биографичния филм за LYNYRD SKYNYRD “Street Survivors: The True Story Of The Lynyrd Skynyrd Plane Crash”, чийто снимки са започнали в Лос Анжелис този понеделник (24.04).

Филмът е съсредоточен върху спомените на барабаниста Artimus Pyle за събитията около катастрофата на тур самолета на групата в Мисисипи на 20 октомври 1977г. Катастрофата е причина за смъртта на оригиналните членове на групата – Ronnie Van Zant и Steve Gaines, бек-вокалистът Cassie Gaines, асистент тур-мениджърът и двамата пилоти.

Ian Shultis играе Pyle, Taylor Clift е в ролята на Van Zant, Samuel Kay Forrest е Gaines и Rich Dally III е Allen Collins. Jared Cohn е режисьор и сценарист, а Brian Perera, основател на Cleopatra Records, е продуцент.

Седмица преди LYNYRD SKYNYRD да се качат на обречения полет, по план AEROSMITH е трябвало да летят на същия Convair CV-300. Групата преценява, че самолета е опасен и решава да не го наема. Byrnes е соло вокал на трубют бандата на AEROSMITH, Draw the Line.

Други участници във филма са Keith Sutliff, който играе служител на въздушен контрол, хванат в съдбовния полет; Hudson Long играе кейбордиста на  LYNYRD SKYNYRD Billy Powell и Nick Cairo Chandler, който играе басиста Leon Wilkeson.

Катастрофата се случва три дни след излизането на легендарния албум “Street Survivors”. Повече подробности около филма се надяваме да бъдат оповестени в близките месеци.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото