SLIPKNOT оглавиха Billboard 200

Slipknot_New_Press_Picture_2014Slipknot оглавиха Billboard 200 с .5: THE GRAY CHAPTER! Това е най-високият хард рок дебют за 2014!

В същото време сингълът “The Devil In I” се утвърждава като международен радио хит.

След забележителното си завръщане на американската сцена по време на KNOTFEST, бандата се отправя на световно турне “Prepare For Hell”.

След 6-годишна пауза метъл бандата Slipknot се завръща с експлозивен чарт дебют на своя нов албум .5: The Gray Chapter”, станал номер 1 в SoundScan/Billboard 200! Това е петият студиен албум на награждаваната с Grammy група и първи след платинения им запис “All Hope IS Gone” от 2008. .5: The Gray Chapter оглави американската класация за албуми с над 131 000 продадени копия в своята първа седмица, бележейки най-високия дебют на рок запис през тази година. Албумът постигна забележителен успех и по света, дебютирайки на първо място в Япония, Австралия, Канада, Русия и Швейцария, както и влизайки в челната петица на класациите във Великобритания, Германия, Ирландия, Австрия, Нова Зеландия, Мексико, Дания и Финландия.

Хубавите новини застигат Slipknot по време на подготовката им за тяхното дългоочаквано световно турне “Prepare For Hell”. Редицата концерти в Северна Америка, в които ще участват с Korn и King 810, започна вчера вечер в El Paso и продължава до първите дни на декември. В началото на следващата година “Prepare For Hell” ще завладее и Европа. За повече информация посетете www.slipknot1.com.

Наред с комерсиалния успех, “.5: The Gray Chapter” си извоюва и одобрението на критиката. „Албумът с най-многото измерения в близо 20-годишната кариера на Slipknot” казва Rolling Stone, докато Alternative Press ентусиазирано добавя „14-те песни, с които бандата се завръща с пълна сила на тежката музикална сцена, са по-емоционални от преди, най-добрият баланс между мелодичната и демонична страна на Slipknot досега”. „Одисея, която те кара да куфееш” казва Billboard „от скърцащи китари до финалния побъркан смях на Corey Taylor”. „Няма доказателство, че фокусът Slipknot се е изместил или че звуковият им скалпел се е затъпил” отбелязва Guardian, добавяйки “.5: The Gray Chapter” e точно толкова луд и експлозивен, колкото и предишните им записи”. Може би Revolver обобщава всеобщото мнение най-добре: „Излезе още един страхотен запис на Slipknot”.

“The Devil In I”, успешният сингъл от “.5: The Gray Chapter”, бързо се доказа като международен радио хит, ставайки номер 2 в еърплей класацията Active Rock, отстъпвайки единствено пред Foo Fighters. Като допълнение, придружаващото песента видео, режисирано от M. Shawn Crahan, е онлайн сензация, която стигна 10 милиона преглеждания в официалния YouTube канал на Slipknot. Вижте клипа тук: www.youtube.com/watch?v=XEEasR7hVhA.

През изминалия уикенд Slipknot направиха дългоочакваното си завръщане на американската сцена по време на своя KNOTFEST – иконичен тридневен метъл и хеви фестивал в San Bernardino, California. Спонсориран от Rockstar Energy Drink и организиран от самите Slipknot, KNOTFEST зарадва феновете на бандата с две техни изпълнения на главната сцена в събота и неделя вечер, давайки им възможност да чуят за пръв път “.5: The Gray Chapter” и да видят зашеметяващото им шоу с нов сет и пиротехника, което от вчера започна да обикаля света. Прякото излъчване на изпълненията на бандата събра над 3 милиона души пред мониторите. KNOTFEST ще се пренесе и в Япония на 15-ти и 16-ти ноември.

Миналата седмица фронтменът на Slipknot Corey Taylor отпразнува излизането на “.5: The Gray Chapter” с появата си в номинираната за Emmy онлайн поредица “Larry King Now”. Интервюто на King с Taylor засегна теми като еволюцията на Slipknot и процеса по създаването на новия албум и може да бъде гледано на сайтовете www.ora.tv/larrykingnow и http://www.hulu.com/larry-king-now

Slipknot е създадена в края на 20-ти век и бързо се отвърждава като най-енигматичния, провокативен и агресивен състав в модерната музика. Албумът “SLIPKNOT” от 1999 става емблематичен за бандата, а Metal Hammer го нарича „Най-добрият дебют за последните 25 години”. Албумът си извоюва платинен сертификат цели два пъти, заедно с всеки от последвалите проекти на Slipknot, сред които и 4 видео албума. Всички те стават платинени в Съединените Щати и редица други държави. Така, в цифри, бандата има 11 платинени и 38 златни сертификата в целия свят.

Албумът “.5: The Gray Chapter на Slipknot е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде закупен на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/.5-the-gray-chapter/id910374840. Луксозното издание на албума може да бъде намерено тук: https://itunes.apple.com/bg/album/.5-gray-chapter-special-edition/id911121206

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото