Слепият гняв на ACCEPT помете София

Отивам на концерт на Аксепт тая вечер!„-възкликвам възторжено пред няколко приятелчета.
Че те тия живи ли са още?„- пита учудено едно от тях.

О, не само че са живи, ами и ритат„, мисля си аз.
На лицето ми е изписан шок. Как така? Каква би могла да бъде причината, поради която ACCEPT да не са сред активните банди?
Имат си убийствени класически хитове, които да изпълняват по концерти, налице са жизнените, щастливите и готовите да удивлят публиката всяка.една.вечер. зверове, „Blind Rage“ е един от по-добрите албуми на 2014, България не е виждала германските машини от 2013… все предпоставки за размазване в декемврийската вечер.

Всяко нещо по реда си.

Accept_banner

Около 19:50, точни като часовник, Bulgarian Live Music пускат на сцената добрите приятели от AURA. Само че те вече се казват SCARLET AURA.
Запомнете това име, ще го чувате все по-често.
Първата среща с водената от очарователната Аура Даничулеско румънска банда беше осъществена на Kavarna Rock 2014. Лично аз се връщам назад към този ден с много положителни мисли и се радвам, че топлите чувства фенове-банда са взаимни. Рядко бихме могли да се натъкнем на толкова здраво стъпила на земята група, която все пак си позволява да мечтае за голяма сцена (и да я получава от време на време).
SCARLET AURA са доста интересна шайка, на която, въпреки всички успешни опити и старания, нещо ѝ липсва, за да прояви пълния си блясък. Не че целите, които са си поставили са недостижими, просто са… трудно достижими. И можем да кажем едно голямо „БРАВО!“ на съседите за това, че стигат толкова надалеч (макар че не са стигнали до там, до където им личи, че искат да се докопат).
Първата атракция за нощта изглежа отминава, всички са нетърпеливи да дойде моментът за втората такава. Само че SCARLET AURA нямат намерението да отстъпят прожектора все още. Час подскачане на високи токчета, клатене на расти в стил Джонатан Дейвис и викане а ла Доро като че ли са достатъчни да загреят публиката за това, което се задава неумолимо.
И ето! – помахване, въздушни целувки, торби с перца хвърлени по струпалото се множество и идва време за задължителната снимка. „Благодаря„, усмихнато казва Аура и ни моли да се фотографираме за спомен/Фейсбук. Щрак и лека нощ.

Залата притъмнява и, изненада, започва да се пълни все повече. До тук със спокойствието. Трибуните са гъчкани, на терена игла да изпуснеш, няма къде да падне, деца се провират ловко между пораснали и не след дълго шоуто започва. Living for Tonite е философията, дами и господа – няма жива душа, която да не подскача, крещи или да се смее щастливо като за последно при излизането на Cristopher Williams, барабанистът, който до края на вечерта едва не събори сцената с динамичното си изпълнение. Естествено, тълпата изригва с появата на знаменитите Wolf Hoffman и Mark Tornillo, отдавна познати ни като едни от най-ведрите музиканти.

Над нищо неподозиращите ни глави се изсипват адски огньове, неуморими и диви сола, бързи колкото акули шредове, лудницата е пълна откъдето и да я погледнеш. Кой да знае, че енергията, с която се е запасил, ще трябва да му стигне за два часа неуморно куфеене?

Целият този хеви метъл парад мина пред погледа ми сякаш беше сън. Реално ли присъствах в зала „Христо Ботев“ на 16 декември 2015? Действително ли видях как каварненската ни гордост стигна и до столицата, за да дебютира с гръм и трясък? Бях ли част от пандемониума на ACCEPT?
Отговорът на всички тези въпроси е „да“.
Видях как публиката не спря да се движи през цялото време, видях колко бира се изпи, видях как техническите затруднения не спряха германците да се сплескат от кеф наравно с нас, видях хората, отговорни за лятното ми щастие да се превръщат в отговорници за зимното щастие на сума ти други и, стъпка преди закриването на концертната година, мога да заявя, че 2015 ме отвя в музикално отношение и ме остави без думи, глас и крайници. Което важи и за конкретния концерт с пълна сила.

Отивам да си потърся мозъка, че изпадна някъде в Студентски снощи.

Сетлист на ACCEPT:
01. Stampede
02. Stalingrad
03. Hellfire
04. London Leatherboys
05. Living for Tonite
06. Restlеss and Wild
07. Midnight Mover
08. Dying Breed
09. Final Journey
10. Shadоw Soldiers
11. Starlight
12. Bulletproof
13. No Shelter
14. Princеss of the Dawn
15. Fall of the Empire
16. Dark Side of My Heart
17. Pandеmic
18. Fast as a Shark

Бис:
19. Metal Heart
20. Teutonic Terror
21. Son of a Bitch
22. Balls tо the Wall

  1. #1 написан от Анонимен (преди 4 години)

    Ако сега ми направят кардиограма, тя ще изглежда така: METAL HEART

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото