След 3-годишна пауза екстремния фестивал Decadence се завръща

Само ден след края на света, шест от найпопулярните екстремни банди у нас ще доразрушат това, което е останало от него, в центъра на Варна. След 3годишна пауза фестивалът Decadence се завръща! За разлика от последните няколко издания, тази година с леко преимущество ще бъде блек метълът жанр, малко незаслужено пренебрегван през последните години от родната метъл сцена. Дебют пред варненска публика за петото издание на фестивала ще направят две банди от Западна България Serpentine Creation и Bolg, а останалите добре познати имена включват русенските блек/дет метъли от Claymore, бургазлиите Act Of Grotesque и Dimholt, както и гордостта на Варна Day Of Execution.

Мястото е бар Grind (Варна, ул. Мусала 6), датата е 22-ри декември, а началото 20:00. Входът е 10 лева, като няма да има предварителна продажба на билети, а ще се заплаща на място.

Serpentine Creation (Black Metal, София) 

Бандата съществува под това име от 2004та година, като преди това се е подвизавала като Dystopy. Съставена е от бивши членове на култовите Desolate и Demonism. През 2009та излиза дебютният албум Dystopia” девет композиции суров и в същото време мелодичен блек метъл. След него се започва поредица от концерти из цялата страна и извън нея, като без съмнение найграндиозното участие е на фестивала Thrash Till Death”, където хедлайнери са не кои, а Dimmu Borgir!

 

Bolg (Black Metal, Радомир)

Името на групата идва от старобългарската дума „болг“ „вълк“, тъй като основната част от лириките им са насочени именно към езическото време. Не е случайно и името на първото им издание – „…Against The Christian Terror”, записано година след създаването им през 2003та. В момента текат записите на албум, като се очаква той да е готов в началото на следващата година.

 

Dimholt (Black Metal, Бургас) 

Dimholt води своето начало от 2003та година. През 2007ма излиза дебютното им демо Aegri Somnia”, а през 2010та промоционалното EP Live Somnia”. Междувременно бандата стартира активна концертна дейност из България и Сърбия. До края на годината се очаква да влязат в студио за записи на албум!

 

Claymore (Black/Death Metal, Русе)

Групата е създадена през 1999 г. от двама братя Камен и Мартин Маневи. Стилът на Claymore се характеризира с умело смесване на различни жанрове като грайнд, дет и блек метъл, както и класическа музика, придаваща уникално звучене. Налице са множество концерти у нас и в чужбина, няколко демота, участия в компилации, един дългосвирещ албум, награда за текстове от международната библиотека за поезия в САЩ, както и сертификат от NASA за участие с песни в програмата Space Rock на Space Shuttle.

 

Act Of Grotesque (Death Metal, Бургас)

Малко се знае за личността на четиримата касапи от AOG. Изпълзяли от бургаския ъндърграунд преди едно десетилетие, провеждат брутална концертна дейност на територията на цялата страна. Тези момчета не се шегуват!

 

Day Of Execution (Death Metal, Варна)

Единствените представители на Варна тази година са създадени през 2005та под името Reichsradio като дет/грайнд проект с NS концептуалност. С времето NS елементите изчезват, стилът се изменя към олдскуул дет метъл, а името става Day Of Execution вдъхновено от романа на Стивън Кинг „Зелената миля“. През януари 2012та излиза първият им дългосвирещ албум – „Dead Burning to Ashes”. През годините са имали съвместни концерти със световни имена като Malevolent Creation и Sinister. Ако търсите банда, на която можете да си счупите вратовете това определено е един подходящ избор!

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото