Скоростта убива, бързо и безмилостно ( VIRUS ) част втора

След като вчера публикувахме първата част от биографията на Virus, днес можете да довършите започнатото с прочит и на останалото.

Реформация

Черепите на моите врагове

През април, 2008 г. Coke обявява, че ще събере групата в първоначалния ù състав за още един концерт планиран за месец септември. Обстоятелствата, обаче, ще доведат до нещо много по-добро. Предвид факта, че във Великобритания трашът е отново на мода и по-популярен от всякога, моментът е наистина подходящ, но първоначалните членове отклоняват предложението. Coke, обаче, не се обезсърчава и се заема да открие правилните хора не само за едно шоу, а за цялостна преработка на старите песни и възраждане на старото име на бенда.

След първоначалния състав сега се формира една по-улегнала група заедно с Dave Sherwood от траш групата от ново поколение „Tiberium” и легендите на черния метъл „DorEterna” на барабани, Isa на бас и Pawel Matuszkiewicz – бивш член на „Tempest” на китара, като самият Coke също взема участие в групата като вокал, както и на соло китара.

В едно свое интервю Dave обяснява как е получил работата: „Всичко започна да се подрежда след като Grey (Extreme London Metal Militia DJ) се свърза с мен относно Virus… и аз отговорих на обявата на Coke, която гласеше: „Търсим барабанист, но без 18- годишни перковци с голямо его.”, а аз му отговорих със следното: „Не съм 18-, а 17-годишен перко, който си мисли, че може да свири на барабани и иска да опита”.

Isa е заменен от Matt Cooper – китарист на „Cellbound”, а Сам Брандън от мелодичната дед метъл банда „Matron” поема щафетата от Павел.
Новият състав прави своя официален дебют на „Rock Attic”, в Стретхам, на 13-ти декември (въпреки, че предишната седмица имат една тайна изява на живо за загряване като подгряваща група за Joe Stump на същото място).

Една от критиките представя нещата по следния начин: „С тези няколко бележки Coke вече доказа гледната си точка и накара критиците да замълчат. Да, той можеше да го обяви, но отиде крачка напред. Това е един нов и прероден Virus – изпълнен с живот и мощ и сега е отдаден на музиката, а не на носталгията.

 Болката ще отмине

В края на годината Virus лансира компилация на CD, като дизайнът е направен за тях 2000AD художникът Michael Fiamanya.

През следващата – 2009 г. бандата пише и изпълнява нови песни и започва да получава постоянни покани за все по-престижни концерти, като Lawnmower Deth, Discharge, Gama Bomb и концерт по случай завръщането си, заедно с Suicidal Tendencies, на „Electric Ballroom”, Камден.

Към края на годината Sam Brandon е заменен от друг бас китарист – Steve Taylor (бивш член на „Hostile Dawn”), поради ангажиментите му към други състави, което означава Matt да премине на китарата. Промяната се случва в критичен период, тъй като записите на първия албум след 20-годишно отсъствие, е на една ръка разстояние.

В края на 2009 г. е записан изцяло нов албум от 4 парчета под заглавие „Raped By Mutants”, като дизайнът отново е на Michael Fiamanya.

Coke заявява в едно свое интервю: „Изминаха 20 години и аз отново правя онова, което обожавах да правя през всички тези години. Този път съм доста по-умен по отношение на всичко, което става и не съм чак толкова наивен, че да вярвам на всичко, което чета или пишат. Да – станал съм доста по-циничен. Да – аз съм камъкът, който никога не може да бъде поместен. Мечът в камъка. Миналият опит ме моделира така. Страстта все още я има, енергията я има и моята способност да пиша добър траш все още я има … внимавай свят! Идвам … отново!”.

В началото на 2010 г. Virus започва предварителното продуциране на нов албум с бившия басист на „Cathedral” – Max Edwards.

През януари, 2011 г. Virus се разделя с Matt Cooper, Dave Sherwood и Max Edwards …, за да направи път на една вълнуваща и възродена група Virus във формата на стария претендент – Coke Finlay, Darren „Rusty” Rust Paul James, и като финален завършек на квартета – Scott Lauzon … много силен състав с няколко изпълнения на живо през 2011 г., които влизат в челните страници на пресата и вече свирят с „Lawnmower Deth” и „D.R.I”… Вирусът отново се разпространява в Европа през 2011 г. като главен изпълнител на „Southbangers fest” в Малага (Испания) и на още няколко шоута във Великобритания.

 Сега, през 2012 г. с нова менажираща и звукозаписна компания – „Adixtion Music” Virus са готови за лансирането на нов албум озаглавен „Mass Bacterialogical Genocide”. Ще участват като основни изпълнители в редица събития в Европа и ще свирят  на „Hammerfest” през март!!!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото