SKELETONWITCH с концерт в София

skeletonwitch_sofiaПреди около 10 минути, американците SKELETONWITCH обявиха на фейсбук страницата си предстоящите дати за европейското си турне. Сред тях присъства и дата за България – 7 май 2015 г.(както забелязаха колегите от RockLivebg), а мястото е бар ZAR. Засега няма повече информация.

Няколко часа по-късно дойде и официалното потвърждение:

Хубаво е да виждаш тенденцията как концертният живот в България лека-полека започва да придобива адекватен на съвремието облик. Включването на концертна дата за София в турнето на една изключително актуална група в световен мащаб определено е част от този процес.  И така SKELETONWITCH ще свирят у нас през 2015-а!

SKELETONWITCH (http://skeletonwitch.com/) е американска blackened heavy thrash metal група. Дискографията й наброява пет международно признати за успешни албума, като последният е със заглавие “Serpents Unleashed” и е издаден от PROSTHETIC RECORDS в края на 2013 г. През дванайсет годишната си кариера групата влиза два пъти в американската класация Billboard 200, слагана е на кориците на списания като Decibel и Terrorizer, взима участие на утвърдени фестивали като Wacken, Summer Breeze, Graspop, Tuska, Bloodstock и други за да засили нарастващата истерия около името си в Европа, като не спира да кръстосва и Щатите многократно с дълги турнета.

“Serpents Unleashed” е записан с един от спецовете в областта Kurt Ballou (Converge, High On Fire, Isis), а обложката е дело на John Baizley, който се е погрижил за визиите на албуми на Baroness, Kylesa, Kvelertak и други.

В последния си албум “Serpents Unleashed” групата звучи много по-професионално, вкарва нови елементи като скандинавски дуум и окултен суинг в парчета като „Unending, Everliving“ и „This Evil Embrace“, но и не прави компромис със злокобното си, мразовито и пълно с омраза звучене. Worship the ‘Witch!

Датата на концерта в София е 7-и май, а мястото е Bar “Zar”(ул. Цар Самуил 50). Билетите са в продажба онлайн на WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена от 20 лв. на предварителна продажба, а в деня на концерта стават 25 лв.

Ще има и яки подгряващи банди, които предстои да обявим заедно с други детайли около шоуто.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото