Премиерата в интернет на новото музикално видео на група Екзитус „Любов” на 14 февруари събра повече от 4000 зрители за 24 часа. Краткият филм, режисиран от Йордан Тропчиев, с участието на новата звезда на българското кино Даяна Ханджиева, предизвика голям интерес и множество положителни реакции в социалните мрежи.

Видеото е снимано през късната есен на 2018 г. на няколко места в и около София, обясняват от Екзитус. „Започнахме към 5 часа сутринта, за да хванем изгрева и приключихме малко преди полунощ”, припомня си вокалистът Пламен Кирков. „Преживяването беше супер яко, защото за първи път снимахме с толкова голям екип – над 20 души участваха пред и зад камерата”, допълва Андро Стубел, основател и лидер на бандата.

Изборът на датата за премиерата е предизвестен, след като постпродукцията на клипа се забавя заради изгорял харддиск. „Така и така 14 февруари наближаваше, при това заглавие как да не го пуснем на този ден”, казват от групата, като се заканват някоя следваща година да пуснат песен и за виното.

 

Екзитус са:

Андро Стубел – китари, композиции

Пламен Кирков – вокал, бас

Група Екзитус е основана от Андро Стубел в края на 1995 г. До 2001 г. музикантите имат множество участия и концерти. И четирите сингъла на групата стават много популярни – „Да изтрием всяка болка и тъга” (1997) – първо място в класацията на радио „Тангра”, „Сърцето ми от камък е” (1999) – шест седмици на първо място в „Българският топ 100”, „Нереален живот” (1999) и „Тя иска само да я оставят на мира” (2001) – първо място в класацията на радио „ФМ плюс”. През 2001 г. излиза дебютното EP на Екзитус – eXtended Play.

„В края на 20-и и началото на новия век, тази група беше фактор в българската музика. При това успя да го направи с едва четири записани песни,” отбелязва Васил Върбанов, основател на радио „Тангра MegaRock”

След 2002 г. групата спира с концертната и звукозаписната дейност и участниците в нея се отдават на солови проекти и колаборации с различни музиканти. Андро Стубел продуцира и издава два свои солови инструментални албума и става съосновател и продуцент на група „Мискините”.

През 2010 г. излиза албумът Unreal Life на Екзитус, в който са събрани дотогавашните записи на групата.

През 2016 г. Андро и Пламен възобновяват групата. За акустични концерти към тях се присъединяват Светозар Колев – Питкин – китара и Дора Тодорова – кахон и перкусии. В края на 2018 г. в дигиталните платформи дебютира новият сингъл на групата – „Любов“, а Екзитус започват записи за новия си албум.

 

ekzitus_love